Een kleine 500 atleten startten afgelopen zondag aan de Zwartelaan op de 37ste Halve van Oostvoorne.
Een kleine 500 atleten startten afgelopen zondag aan de Zwartelaan op de 37ste Halve van Oostvoorne.

Erwin Sparreboom wint 37ste Halve van Oostvoorne

Algemeen 874 keer gelezen

Oostvoorne – Atleet Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland won afgelopen zondag de 37ste editie van de Halve van Oostvoorne, die na drie coronajaren windelijk weer doorgang vond.

Sparreboom, in de 36ste editie van 2019 nog vijfde, was met zijn winnende tijd van 1.16.10 vier minuten langzamer dan vier jaar geleden, maar waren de omstandigheden beduidend vriendelijker voor de atleten dan afgelopen zondag het geval was. Bij de vrouwen won Laurey van der Berge uit Goes in een tijd van 1.22.11.

Wind
Zo hard als het vorige week vrijdag waaide, waaide het zondag niet, maar er stond genoeg wind om toptijden te dwarsbomen. De editie van 2019 was sowieso gezegend met zeer snelle lopers, want de winnaar van toen, de Rotterdamse atleet Marco Etten, kwam van alle winnaars die de Halve in zijn rijke historie heeft gekend, met zijn tijd van 1.08.28 het dichtst bij het unieke parcoursrecord van 106.36 dat Michel de Maat in 1998 vestigde en dat waarschijnlijk voorlopig nog wel stand zal houden.
Met een aankomst achter het kunstgrasveld en zonder publiek op een door de verbouwing van de accommodatie afgebroken tribune, was het afgelopen zondag aanpassen voor atleten en toeschouwers, maar met een kleine 500 deelnemers mocht de Halve van Oostvoorne zich weer verheugen in een warme belangstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant