Afbeelding

€3050,- voor Stichting Avonturen van Maas dankzij Kiwanis Muziek Kwizz

Algemeen 418 keer gelezen

Voorne aan Zee - Het lijkt een makkelijke opdracht: ‘maak de tekst van dit liedje af’. Of: ‘in welk jaar kwam dit nummer in de hitparade?’ Maar onder tijdsdruk valt het allemaal nog niet mee. Hilariteit alom dus, wanneer mensen per ongeluk hardop meezingen en daarmee het antwoord weggeven aan de tafel naast hen. En natuurlijk gezonde competitie tussen de tafels met vrienden, familie en collega’s als de punten geteld worden. Kortom, het was een super avond in partycentrum Ri-Jo in Hellevoetsluis bij weer een nieuwe editie van de Kiwanis Brielle muziek kwizz.

De avond had -naast gezelligheid- ook het doel geld in te zamelen voor Stichting Avonturen van Maas. Deze stichting zet zich in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van kinderen die ernstig ziek zijn, in het bijzonder door kanker. Naamgever aan de stichting, Maas zelf, was aanwezig om aan het eind van de avond de cheque in ontvangst te nemen. Maar liefst €3050,- werd er opgehaald. Een grote bijdrage kwam van Ri-Jo eigenaar Danny Reichardt. Naast het belangeloos ter beschikking stellen van de ruimte, had hij had aan zijn eigen verjaardagsgasten gevraagd om geen cadeau te kopen, maar geld te doneren.

Tijdens de avond nam gastheer Willem Snijders, samen met de band Carlita’s way, de aanwezigen mee in verschillende muziekstijlen en -periodes. De vragen waren deze editie uitdagend en door het live spelen van sommige nummers kwam de stemming er goed in. Tijdens de veiling konden mensen bieden op een door Maas zelfgebakken taart, een bijzondere fles wijn, een kunstwerk van Karin Bakker en een zweefvlucht.

Een van de drie groepen van de Brielse Huiskamer won de eerste prijs: een fantastisch spellenpakket dat werd gesponsord door Identity Games.

De organisatie bedankt de sponsors die hebben bijgedragen aan dit succes: M.J van Kempen, Karin Bakker, Wijnhuis Voorne, R-Ji Edward’s Haarmode, Fortezza restaurant AlbertHeijn, Knus conceptstore. 

Vanwege het grote succes werd al tijdens de avond de datum voor de volgende editie bekendgemaakt. Zet maar alvast in uw agenda: vrijdag 15 maart 2024!

Uit de krant