Afbeelding

VU Filmhuis in SCC De Man

Algemeen 473 keer gelezen

Oostvoorne - Film: El buen Patrón/De Goede Baas. In het begin van de film ‘El Buen Patrón’ spreekt de goede baas vanaf een hoogwerker zijn personeel toe, hij houdt van zijn mensen, als een vader. Samen kunnen ze zijn bedrijf dat weegschalen produceert, laten groeien en bloeien.

Helaas moet hij soms hard ingrijpen, want het gaat tenslotte om het bedrijf en de eer. Veel zo niet alles heeft hij ervoor over om de hoofdprijs van ‘excellente onderneming’ te bemachtigen. Als een charmante ‘pater familias’ probeert hij mensen te bespelen om zijn doelen te bereiken. Duidelijk wordt dat in het leven drama en humor soms erg dicht bij elkaar liggen. In deze Spaanse film speelt acteur Javier Bardem met verve de rol van aimabele directeur die voor de balans een kogel nodig heeft. Terecht won de film de hoofdprijs bij de Goya Awards (de Spaanse Oscars). Een goede laatste film van het seizoen! 

Lekker uit in eigen dorp: donderdag 30 maart 2023 vanaf 20:15 uur in De Man. Kaartjes aan de zaal: leden € 9,00, niet-leden € 11,00 (graag met gepast geld betalen). Meer informatie: www.vuwestvoorn

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant