Afbeelding

lezing ‘Een greep uit een werkzaam leven’

Algemeen 549 keer gelezen

Oostvoorne - Maandag 27 maart a.s. is er een lezing van Wout Krispijn met als titel ‘Een greep uit een werkzaam leven” in ‘t Wapen van Marion.

De lezing bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat over de bouw en ondergang van de Simon Stevin: In het jaar 1978 nemen wij u mee naar Scheepswerf Verolme te Rozenburg en zijn we getuige zijn van de bouw van het baggerplatform Simon Stevin. We zijn getuige van de bouw en de proeftocht van dit gigantische platform. We zijn ook getuige van de problemen bij het Rijn Schelde Verolme concern, de fusie tussen Koninklijke Adriaan Volker en de Stevin Groep met hun problemen en de dramatische afloop van de Simon Stevin met de even dramatische afloop van het Rijn Schelde Verolme concern. Na de pauze volgt deel 2: De bouw van hopperzuiger Rotterdam en we varen naar Hongkong. Hierin gaan we naar het jaar 2000 en zijn we getuige zijn van de bouw van de hopperzuiger Rotterdam. Deze enorme hopperzuiger met een beuninhoud van 23.000 m3 werd gebouwd door IHC op de werf van, Van der Giessen - de Noord in Capelle a/d IJssel. We zien de bouw, en de proefvaart. 

Na de 2e pauze volgt deel 3: De berging van een portaalkraan in Paramaribo. Als er nog tijd over is gaan we naar het jaar 2008 om in Paramaribo Suriname met geïmproviseerde middelen een portaalkraan uit het moeras te halen die daar tijdens een hevige onweersstorm in verzeild raakte. Introducées en belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze lezing aanwezig te zijn. Locatie: t’ Wapen van Marion Zeeweg 60 Oostvoorne. Aanvang lezing: 20:00 uur.

Uit de krant