Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 435 keer gelezen

Kofferbak en kleedjes markt

Hellevoetsluis - Elke laatste zondag van de maand, van mei tot september word er op kinderboerderij De Kerkestee de kofferbak en kleedjes markt georganiseerd. De eerstvolgende markt is op zondag 28 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur. Wilt u ook staan op deze markt, dat kan! U kunt zich opgeven tijdens een bezoek aan de boerderij of telefonisch via telefoonnummer 0181-311484. De kosten bedragen voor een auto € 10.00, een kleed is € 5.00 en jeugdleden mogen gratis staan op vertoon van hun ledenpas.

Bezoek de Duinhuisjes

Rockanje - Maandag 29 mei 2e Pinksterdag is er een workshop schilderen, met als thema: KIPPEN. Men kan hiervoor kiezen of een eigen idee uitwerken op het doek. Aan de workshop kan iedereen deelnemen, kinderen en volwassenen, Joke Winkelhorst is er om de schilders te begeleiden. Na afloop gaat een ieder met een mooi werkstuk naar huis. Toegangsprijs voor volwassenen aan het museum bedraagt € 4,00 p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis en kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,00 p.p. Leden van de Historische Vereniging WV kunnen gratis naar binnen. De deelname aan de workshop is gratis. Wilt u na afloop uw eigen doek meenemen kost dit € 5,00. De Duinhuisjes kunt u bezoeken op zaterdag & zondag van 13:30-16:30 uur aan de Duinstraat 18, 3235 NK Rockanje. Telefoon tijdens opening 0181-301110 of anders belt u Lida Stoof 06-27650780. Verdere informatie en de evenementen tijdens het seizoen kunt u vinden op: www.hvwv.nl

Cursus Klik & Tik

Rockanje - Ga tijdens de cursus in eigen tempo aan de slag met verschillende en handige websites. Leer stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om je te ondersteunen. Maandag 5 juni, 13.30-15.30 uur, Bibliotheek Rockanje, gratis voor leden en niet-leden.

Biebfilm

Oostvoorne - Geniet van de film Las Bestias. Deze spannende psychologische thriller gaat over een stel dat een biologische boerderij runt in Galicië. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Maandag 5 juni, 14.00-16.00 uur, Bibliotheek Oostvoorne, leden € 5,- niet-leden € 7,50

Workshop Spiritualiteit

Hellevoetsluis - Workshopreeks Spiritualiteit - dichter bij de natuur. In oude tijden was het zo vanzelfsprekend om spiritualiteit in de natuur te vinden. Mensen leefden met de seizoenen en bewogen in een natuurlijk ritme door het jaar. Met deze workshopreeks Spiritualiteit ga je terug naar de basis en kom je weer dichterbij de natuur. In dit geval de aarde. Donderdag 8 juni, 19.30-21.15 uur, Bibliotheek Hellevoetsluis, leden € 25,- (2 workshops) of € 15,- (1 workshop) en niet-leden € 30,- (2 workshops) of € 20,- (1 workshop)

Voorne in stelling

Voorne - Ook dit jaar wordt Voorne in Stelling weer gehouden en wel op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023. Voor de elfde maal kan dan het militaire erfgoed van Voorne worden beleefd. Op diverse plekken op Voorne zijn er activiteiten. Op het plein voor de Kazerne Haerlem in de vesting van Hellevoetsluis en in de directe omgeving op de verdedigingswerken vinden zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur diverse activiteiten plaats. Op het veld achter Kazerne Haerlem zal een re-enactment uitvoering plaatsvinden door Vereniging Nederland Neutraal. De batterij op de Noorddijk of in de volksmond “fort Noorddijk” is geopend voor een rondleiding van 11:00 uur tot 16:00 uur. Over Voorne is een fietsroute langs voormalige verdedigingswerken uitgezet. In Oostvoorne is voor deze dag een speciale openstelling van de Biberbunker van 10:00 tot 15:00 uur. Aan de Windgatseweg in Rockanje bevindt zich een bijzonder bunkercomplex. Op zaterdag 27 mei kunt u tussen 11:00 uur en 16:00 uur hier een bezoek brengen en zult u worden rondgeleid door kundige gidsen. Dit complex is alleen toegankelijk tijdens Voorne in stellingIn Brielle is er een mogelijkheid voor een rondleiding over de Torpedisten. Deze rondleiding begint om 14:00 uur. Het kruitmagazijn in Brielle dat een aantal jaren geleden is opgeknapt door de werkgroep Kanonnen en Affuiten is op zaterdag 27 mei geopend van 14:00 uur tot 16:00 uur, Dit bijzondere kruitmagazijn bevindt zich tussen bastion VI en VII in de vesting van Brielle en is dan vrij te bezoeken

Zondag programma: Op deze dag zijn er activiteiten van 12:00 uur tot 16:00 uur rond de kazerne Haerlem. De bezoekersruimte in de kazerne Haerlem is geopend en er zijn korte rondleidingen over de verdedigingswerken van Hellevoetsluis. Voor kinderen is er wederom de fotospeurtocht. Er is tevens een klein ambachtenplein met een aantal kramen. Achter de kazerne Haerlem is er wederom een re-enactment uitvoering door Vereniging Nederland Neutraal. Vanaf 13:00 uur zijn er demonstraties kanonschieten door de kanonniersploeg van Hellevoetsluis met het mobiele kanon.

De locaties en meer informatie is te vinden op de website www.fronttaal.info, u kunt ook bellen naar 06 312 54 909 of mailen naar info@fronttaal.info. 

Limelight Sessions

Brielle - Vrijdag 26 mei staat de gloednieuwe singer songwriter avond “Limelight Sessions” in de Sint-Catharijnekerk! Laat je verrassen door geweldige nationale en internationale artiesten. De “Limelight Sessions is een gloednieuwe akoestische muziekavond overgevlogen uit Engeland. Emi McDade die in Gloucester, Engeland met de Limelight Sessions is begonnen organiseert samen met Serge Dusault nu ook Limelight Sessions in de Sint-Catharijnekerk. Tickets zijn te koop via de website van BREStheater en bij de theaterkassa in DukdalfBRES (openingstijden woensdagmorgen van 10.00- 13.00 en vrijdagmiddag van 14.00- 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstellingen). Voor jongeren tot en met 30 jaar kost een kaart maar €17,50. Deze prijs kun je selecteren in stap 4 van het bestelproces.

Pinkstersail

Hellevoetsluis - Liefhebber van oude zeilschepen? Dan kom je tijdens het Pinksterweekend ogen te kort! Er zullen tussen de 30 en 50 gaffel getuigde schepen deelnemen aan de Pinksterzeil. Onder andere Schokkers, Klippers, Botters en Zeevalken zullen het mooie Haringvliet op varen. De schepen hebben een authentieke uitstraling wat voor mooie beelden zorgt. Het Pinksterweekend valt op 27 en 28 mei.

Kerkenfestijn Op Voorne

Voorne aan Zee - Op Voorne staan mooie en bijzondere kerken. Om u kennis te laten maken met deze gebouwen organiseren zeven kerken het Kerkenfestijn op Voorne. Zaterdag 3 juni openen de kerken van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten maar ook van binnen zijn te bewonderen. In iedere kerk is in de ochtend en in de middag iets speciaals te doen. De deelnemende kerken: Dorpskerk Oostvoorne, (Kerkplein 1), Sint Martinuskerk Zwartewaal (Schoolstraat 5), Dorpskerk Rockanje (Willem de Waalstraat 2),

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant