Ieder product is uniek en dus anders
Ieder product is uniek en dus anders

Keramiek uit Mexico in de Wereldwinkel in Brielle

Algemeen 281 keer gelezen

Brielle - De kleurrijke producten van Mexicaans aardewerk zien er zomers en zonnig uit en kunnen zowel binnen als buiten opgehangen worden. Ze maken je blij!

Maria Isabel geeft in haar bedrijf in Mexico leiding aan een grote groep vrouwen die voor de productie van het mooie keramiek zorgen. De klei, die uit de bergen komt, vormt de basis en de techniek die toegepast wordt komt oorspronkelijk uit Afrika.

De vrouwen schilderen zonder voorbeeld de kleurrijke patronen op de voorwerpen, waarna deze gebakken worden op 1200 graden Celsius. Omdat de dames vrij zijn in kleurkeuze en patroon is ieder product uniek en dus anders. Wanneer u zo’n mooi product koopt geeft het de makers een betere toekomst en heeft u een uniek, met de hand geverfd object wat ook bijzonder is om als cadeau te schenken. Door gezellig een rondje te doen in de Wereldwinkel in de Voorstraat van Brielle zult u ongetwijfeld de verschillende producten uit Mexico zien.

De openingstijden zijn vanaf 1 juni enigszins gewijzigd: op dinsdag van 1 tot 5, op zaterdag van 12 tot 5 uur en geen openingen meer op zondag. De andere dagen blijven hetzelfde: van 10 tot 5 uur.

Heeft u zin om in deze mooie winkel te werken? Nieuwe medewerkers zijn van harte welkom!

Uit de krant