Op de slotavond van de Vierdaagse wandelden de deelnemers als vanouds achter de muziek aan door Rockanje.
Op de slotavond van de Vierdaagse wandelden de deelnemers als vanouds achter de muziek aan door Rockanje.

Avondvierdaagse: ruim zevenhonderd wandelaars

Algemeen 856 keer gelezen

Rockanje – Drukker dan het in jaren is geweest. Dat was de 47ste Avondvierdaagse Westvoorne, die vorige week meer dan 700 deelnemers vier avonden lang in beweging bracht. 

‘En dan zijn daar de vele mensen die met een ‘dagkaart’ één van de avonden meeliepen nog niet eens bij opgeteld,’ vertelde An Tol van het enthousiaste organisatiecomité van de Avondvierdaagse vorige week vrijdag op de slotavond.

Ouderwets
Het was op de vierdaagse, die tot op enkele jaren terug nog Avondvierdaagse Rockanje heette, dus weer eens ouderwets druk. En ook de routes waren ‘ouderwets vertrouwd’. De openingsavond ging door het dorp naar de Tweede Slag en via de ‘binnenkant van de duinen’ naar de Eerste Slag en weer terug naar vertrekplaats Stuifakkers. Op dag twee een rondje via camping de Rondeweibos. Op dag drie over het strand en op de slotavond ging het als vanouds achter muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ aan door het dorp. Daar werden de deelnemers bij terugkeer bij Stuifakkers door ‘supporters’ onthaald op snoep en bloemen en konden de medailles worden opgehaald.

‘Alles is vlekkeloos verlopen onder prachtige weersomstandigheden,’ aldus An Tol. ‘Zelfs de veegploeg had amper wat te doen. Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat zelfs de kleinste papiertjes allemaal netjes door de deelnemers in de afvalbakken werden gegooid…’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant