Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 245 keer gelezen

Themadag Duinhuisjes

Rockanje - Zondag 4 juni trekken de schapen hun jasje uit. Tijdens de themadag “Levende Geschiedenis” worden zij geschoren. Dat is heel leuk om te zien hoe dat gaat voor jong en oud. Het schaap wordt op zijn billen gezet en op vakkundige wijze van zijn jasje ontdaan. Daarnaast zit een mevrouw met haar spinnenwiel de wol te spinnen, zodat met die draad een trui of sjaal kan worden gebreid. Een aantal dames breien met de hand op 4 naalden sokken, maar er is ook iemand die met een heel bijzondere breimachine ook sokken kan breien. Verder is het leven van vroeger te zien. Mensen zijn verkleed in kleding van vroeger en vertellen er over. Toegangsprijs voor volwassenen aan het museum bedraagt € 4,00 p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis en kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,00 p.p. De Duinhuisjes kunt u bezoeken op zaterdag & zondag van 13:30 16:30 uur aan de Duinstraat 18. Telefoon tijdens opening 0181-301110 of anders belt u Lida Stoof 06-27650780. Verdere informatie en de evenementen tijdens het seizoen kunt u vinden op: www.hvwv.nl

Sportweek Vierpolders

Vierpolders - Traditioneel staat in week 23 Vierpolders weer op haar kop vanwege Sportweek Vierpolders! De eerste vlaggetjes hangen al gezellig in het dorp! Volg de berichtgeving van de Sportweek voor de laatste info op www.sportweekvierpolders.nl. Vergeet je niet op tijd aan te melden voor de diverse onderdelen!

Vier Podia in de Polders

Vierpolders - Van plan om naar Vier Podia in de Polders te gaan? Reserveer dan alvast je kaarten. Alleen bij voldoende voorverkoop kan deze avond doorgaan! Een van de deelnemers is dorpsdichter Leo Poldervaart met zelfgeschreven gedichten over zaken waarover hij zich verwondert en met onderwerpen over het reilen en zeilen op Voorne. Kaarten bestellen? Mail naar info@dijckhuis.nl en vermeld hoeveel kaarten a 7,50 euro jij wilt reserveren. Heb je betaald, dan ben je verzekerd van een toegangsbewijs. Meer info op www.dijckhuis.nl

Koninklijke koetsritten

Rockanje - Zaterdagmiddag 3 juni staat Rockanje in het teken van de vervoermiddelen uit vroeger tijden, want op het mooie circuit in de duinen ronken de motoren uit de zestiger jaren, en leggen met grote snelheid hun rondjes af. Dit in tegenstelling tot de ouderen uit Voorne aan Zee, die vanaf “Stuifakkers” met koetsen, ook daterend van ver terug in de vorige eeuw, voorzien van “Koninklijke” hoofddeksels, een relaxte rondrit door het mooie dorp kunnen maken, dit gratis aangeboden door de vrijwilligers van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne. De koetsen en natuurlijk de trekpaarden Kyra en Lisa, worden geheel belangeloos beschikbaar gesteld door de familie Snoeij van de Rockanjese Rondeweiweg, die uiteraard, door hun ruime ervaring garant staan voor een veilige rit door het dorp! De ritten zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur vanaf “Stuifakkers”, en om 16.00 uur start de jaarlijkse barbecue voor senioren, in restaurant “De Branding” van het woonzorgcentrum aan de Briggemandreef 2 in Rockanje.

Vier Podia in de Polders

Vierpolders - Zaterdagavond 1 juli om 19.00 uur barst er vanuit ’t Dijckhuis Vierpolders de tweede editie van een cultureel spektakel los. Diverse regionale artiesten geven een optreden, op een viertal buitenpodia, verdeeld over het dorp; MevrouwMeneer, Toneelvereniging St. Leonardus, Joop Brune, Rusne Jakaityte, Leo Poldervaart en DJ Sem. Het wordt een avond vol cabaret, toneel, muziek, verhalen en gedichten met als afsluiting een lekkere dansavond in ’t Dijckhuis. Alleen bij voldoende voorverkochte kaarten kan de avond doorgaan. Bent u dus van plan om te komen, stuur dan even een email naar info@dijckhuis.nl om uw kaarten a € 7,50 te reserveren. Het hele programma vindt u op www.dijckhuis.nl. Ze zien u 1 juli a.s. graag in Vierpolders en kijken uit naar uw mail!

Renske Leijten in Brielle

Brielle - Komt u ook het eiland niet meer op of af? Of maakt u zich zorgen over het openbaar vervoer in Voorne aan Zee? Kom dan naar de actiebijeenkomst van de SP met Tweede Kamerlid Renske Leijten! Uit het meldpunt van de SP Voorne aan Zee blijkt dat er veel klachten zijn over de bereikbaarheid met pont, bruggen, dichtslibbende wegen en bussen die te weinig rijden, u bent niet alleen! Wanneer: vrijdag 2 juni, waar: Brestheater, hoe laat: 20.00 (19.30 inloop). 

Zomeravondbridge 

Vierpolders - Als vanouds organiseert Bridgevereniging Kleiburg weer zomeravondbridge. Vanaf 12 juni kan een ieder die kan bridgen zich meten met anderen in ’t Dijckhuis te Vierpolders, dus ook degenen die geen lid zijn van de vereniging. Tien weken staan op maandagavond vanaf 19:00 uur de deuren voor hen open. Het bridgen begint om 19:30 uur. De laatste keer is op 14 augustus. Opgeven kan bij Hans Jansen via bv.kleiburg@gmail.com of 06-51057565. Aanmelden in de zaal kan ook. De kosten bedragen € 3,00 per persoon.

Bunkerdag

Oostvoorne/Hellevoetsluis  - Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 3 juni is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden de bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. In Oostvoorne krijgen bezoekers in de enorme Biberbunker een goed beeld van het reilen en zeilen tijdens de oorlog. In Hellevoetsluis draait het juist om de impact die de oorlog heeft gehad op de stad en de nog altijd zichtbare sporen van het verleden. Het hele programma is te bekijken op www.bunkerdag.nl. Tickets zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties.

Kerkenfestijn Op Voorne

Voorne aan Zee - Op Voorne staan mooie en bijzondere kerken. Om u kennis te laten maken met deze gebouwen organiseren zeven kerken het Kerkenfestijn op Voorne. Zaterdag 3 juni openen de kerken van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten maar ook van binnen zijn te bewonderen. In iedere kerk is in de ochtend en in de middag iets speciaals te doen. Dorpskerk Oostvoorne, (Kerkplein 1), Sint Martinuskerk Zwartewaal (Schoolstraat 5), Dorpskerk Rockanje (Willem de Waalstraat 2), Sint-Catharijnekerk Brielle (Sint-Catharijnehof 1), Welkomkerk Rockanje (Hoogvlietlaan 23), Vestingkerk Hellevoetsluis (Oostzanddijk 18), T Kerk Tinte (Strypsedijk 50).

Biebfilm

Oostvoorne - Geniet van de film Las Bestias. Deze spannende psychologische thriller gaat over een stel dat een biologische boerderij runt in Galicië. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Maandag 5 juni, 14.00-16.00 uur, Bibliotheek Oostvoorne, leden € 5,- niet-leden € 7,50

Uit de krant