Foto: Ger den Reijer
Foto: Ger den Reijer Foto: Ger den Reijer

Life Goals, keigaaf!

Algemeen 327 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 24 mei vond de kick-off plaats van Life Goals Voorne aan Zee. Het project biedt een wekelijks sportmoment aan kwetsbare inwoners.

Stichting Push werkt voor Life Goals samen met de gemeente Voorne aan Zee en twee personal trainers. De kick-off van Life Goals viel samen met de European Mental Health Week. Wethouder Robert van der Kooi kwam naar de officiële kick-off Life Goals sessie, waar gezamenlijk het partnerbord voor het project Life Goals Voorne aan Zee getekend werd. De wethouder liet zich informeren over de doelstelling en opzet en ging het gesprek aan met de maatschappelijke sportcoaches Danny Corbeau en Gina Sandifort. Ook sprak hij kort met enkele deelnemers aan het project.

In een korte toespraak uitte de wethouder zijn tevredenheid over de start van dit project: ‘Mensen kunnen zelfstandig best veel, maar soms zit het even tegen en heeft men een zetje in de rug nodig. En dat is precies wat hier gebeurt. Je wordt aangemoedigd om uit je comfortzone te komen. Ik vind het keigaaf om te zien wat buiten bewegen teweegbrengt en heb gezien dat hier een vertrouwde en vooral ook veilige omgeving wordt geboden. Ik hoop oprecht dat er iets moois ontstaat, vriendschappen, werk, lid worden van een sportvereniging. Ik kom later graag nog eens terug om de resultaten te zien.’

Hierna tekenden alle partners de samenwerkingsovereenkomst. “’k hoop dat er volgend jaar een inwoner van Voorne aan Zee op het promotiebord staat’, was het slotwoord van de wethouder, nadat een vertegenwoordiger van Life Goals Nederland het bord toonde.

Nick van Straaten van stichting Push bedankte de gemeente Voorne aan Zee en de samenwerkende partners voor het opzetten van Life Goals. ‘Dit heeft echt een positief effect op het leven van de deelnemers. Er zijn op dit moment al zes mensen die wekelijks actief zijn.’

Denk je dat Life Goals iets voor jou is? Zoek dan contact met Nick van Straaten van stichting Push, email n.vanstraaten@stichting-push.nl of 0181-316688.

Sporten en vaardigheden aanleren
Maatschappelijke sportcoaches Danny Corbeau en Gina Sandifort organiseren de wekelijkse sportmomenten. Er is ruimte om met de deelnemers in gesprek te gaan. ‘Als het even te veel wordt, gaan we samen naar buiten en stappen we gewoon even uit de sportieve omgeving’, legt Gina uit. Danny vindt het mooi om te zien hoe snel de deelnemers zich op hun gemak voelen en stappen maken.

Deelnemers
Inge, één van de deelnemers aan Life Goals, vertelt dat ze met veel plezier naar de wekelijkse activiteit gaat. ‘Ik kwam alleen nog het huis uit om de hond uit te laten en boodschappen te doen. De eerste keer hier naar toe was best spannend voor mij, maar het voelde al snel vertrouwd. De trainers zijn echt lief voor me en letten goed op. Het heeft een positief effect op de rest van mijn week. Je leert nieuwe mensen kennen en ik kan ook aan mezelf werken. Mijn droom is om ooit werk te mogen doen in Diergaarde Blijdorp.’

Sport als middel voor kwetsbare mensen
10% van de Nederlandse bevolking is kwetsbaar. Deze groep kwetsbare mensen zijn in mindere mate in staat mee te komen in de maatschappij. Deze groep sport doorgaans niet, terwijl sport en bewegen juist voor hen van grote waarde is. Sport kan het vonkje zijn dat zorgt voor nieuwe energie en zelfvertrouwen. Stichting Life Goals Nederland brengt kwetsbare mensen via sport in beweging. De Europese Geestelijke Gezondheidsweek viel in de laatste week van de maand mei. Het thema dit jaar is ‘Geestelijk gezonde gemeenschappen.’

Geestelijke gezondheid is universeel en essentieel voor bloeiende gemeenschappen. Het doel van deze week is dit jaar om het begrip en het leren over geestelijke gezondheid in onze gemeenschappen, scholen, werkplekken en thuis te vergroten, zodat iedereen kan bloeien in elke levensfase.

Uit de krant