Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 558 keer gelezen

Open Monumentendag

Brielle/Oostvoorne/Rockanje - Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag. Ook op Voorne-Putten zijn dan veel monumentale locaties te bezoeken, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Kom bijvoorbeeld naar Brielle en geniet ook nog eens van talenten in de monumenten. Er zijn muzikanten, dansers, circusartiesten, verhalenvertellers en gidsen van de Gidsengroep. Het is ook Open Monumentendag in Oostvoorne en Rockanje. Talloze vrijwilligers doen hier hun best om er een succes van te maken. In Rockanje gebeurt dat bij de korenmolen, begraafplaats Maria Rust en openluchtmuseum De Duinhuisjes. In Oostvoorne kunnen monumentenliefhebbers onder andere terecht bij de Biberbunker, de dorpskerk, vuurtoren de Stenen Baak, de korenmolen, de Jacobaburcht en de kogel-gloei-oven aan de Heijndijk. Kijk voor een overzicht van alle monumenten en activiteiten op openmonumentendag.nl. 

Duckweek/feestweek

Brielle - De de Duckweek / feestweek DukdalfBRES vijf jaar is van start gegaan! Er zijn de hele week acties en aanbiedingen. Op donderdag van 9.00 – 14.30 krijgt iedereen bij aankoop van een drankje een verjaardag-cupcake.

Pompoenfair

Brielle - Kom op zaterdag 9 en 10 september naar de Pompoenfair op de Turfkade in Brielle. Struin heerlijk langs de kramen met homemade producten, brocante, versproducten en huis- en tuindeco. Er zijn verschillende foodtrucks aanwezig en kinderen kunnen zich beide dagen komen laten schminken. Op zaterdag treden De Franja’s op en op zondag de Brielse singer-songwriter FAURE. De Brandweer is naarstig op zoek naar vrijwilligers en staat met de nieuwste bluswagen op de Pompoenfair. Ook de paardentram is er dit weekend weer bij. Stap maar in!

Brielle Maritiem

Brielle - Zaterdag 9 september doen negen historische schepen de Maarlandhaven aan en zijn de terrasjes bij café Dixi en bij ’t Swarte Schaep deze dag dus extra gezellig! Natuurlijk is er in Brielle nog veel meer te zien en te doen, het is ook Open Monumentendag!

Informatie: kijk voor alle actuele informatie op FB Beleef Brielle - FB Winkelen in Brielle

Samen wandelen

Vierpolders - Reeds enige jaren wordt er wekelijks gewandeld in Vierpolders en wel op woensdagochtend. Inmiddels hebben zich in de loop der tijd twee groepen gevormd, welke vanaf ‘t Dijckhuis starten. Alles naar ieders behoefte en / of kunnen. Vanaf 08:45 uur vertrekken zij voor de 10 km. Vanaf 09:15 uur voor circa 7 km in een iets lager tempo. Voorop staat de gezelligheid om met elkaar te wandelen en na afloop met zijn allen in ’t Dijckhuis wat te drinken. Iedere week worden er gevarieerde routes bedacht met een lengte van ongeveer 7 of 10 kilometer. Dit is afhankelijk van de individuele wens van de aanwezige wandelaars. Er wordt altijd gezorgd dat niemand alleen wandelt. Het gaat per slot van rekening om de gezelligheid. Aan het einde van de wandeling, rond 10.45 uur wordt er, ‘corona-proof’ gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken in de foyer van ’t Dijckhuis. Hierbij is het de bedoeling dat bij de koffie of thee wekelijks ook andere mensen kunnen aanschuiven voor een gezellig praatje. Het leuke is dat de groep continu wisselt qua samenstelling. Dus geen week is hetzelfde. Nel & Karin van der Valk  | nelvdvalk@hotmail.com | karinvandervalk25@gmail.com

Open tuinen carrousel

Oostvoorne - Voor de laatste keer dit seizoen kunt u op zaterdag 9 september 5 tuinen bezoeken. Van 10.00 tot 17.00 uur bent u welkom bij de Pluktuin van Michelle Konsman, Bollaarsdijk 6a te 3233 LB Oostvoorne, bij Kees Nolde en Peter Sebregts, Hoonaardweg 7A te3233 LJ Oostvoorne - deze tuin en de Pluktuin liggen dicht bij elkaar - en bij de heer en mevrouw Griffioen – van Teylingen, Patrijzenlaan 340, 3233 BP te Oostvoorne. Informatie en foto’s van genoemde tuinen en tuinen in andere regio’s staan op www.opentuinencarrouselzuidholland.nl. Voor inlichtingen over de Open Tuinen Carrousel kunt u ook bellen met Frits Rip, tel. 06 22999471 of Leny van Waardhuizen, tel. 0181 484872.

Tafel van Verbinding

Rockanje - Op vrijdag 15 september a.s. hopen ze weer een gezellige en lekkere maaltijd te houden in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23. Deze keer hebben ze een ‘’Indonesische rijsttafel’ op het menu staan. De kosten voor de maaltijd bedraagt € 8,00. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom voor een drankje, de kosten daarvan zijn niet in de prijs inbegrepen en om 18.00 uur gaan ze aan tafel. Het goede doel is Stichting Still. Interesse? Graag even aanmelden bij mevr. M. Boller, tel. 0616565720

Orgelconcerten

Brielle - Op maandag 11 september, aanvang 20.15 uur zal het wekelijkse orgelconcert in de Catharijnekerk te Brielle worden gegeven door Margreeth de Jong. Op het Kam-orgel zal zij muziek vertolken van Bach, Guilmant, Reger en eigen werk. De toegang bedraagt 10 euro, inclusief koffie en thee na afloop. Kinderen tot 12 jaar gratis. Op zaterdag 9 september, aanvang 16.00 uur zal in de Catharijnekerk te Brielle een inloopconcert worden gegeven door Jan Meuleman, orgel met medewerking van vocaal ensemble “Libet Cantare”o.l.v. Willem Chr. Meyboom, met muziek van Bach, Kee, Rutter, Vogel en Fauré. Toegang gratis, met collecte na afloop. Meer info: protestantsegemeentebrielle.nl 

Gezamenlijk wandelen

Brielle - Iedere dinsdag wandelen ze met een gezellige groep senioren vanaf de Brielse Huiskamer door Brielle. Kunt u niet meer zo ver of lang wandelen? Geen probleem! Dan korten ze de wandeling gewoon in óf lopen ze halverwege de wandeling een keertje extra langs het beginpunt. Naast het wandelen is er bij de Brielse Huiskamer de gelegenheid om een drankje te nuttigen en gezellig samen te zijn. Wilt u ook samen met hen Brielle te voet verkennen? Zij vertrekken iedere dinsdag om 14.00 uur bij de Brielse Huiskamer (St. Catharijnehof 1, Brielle). Uw deelname is gratis en vrijblijvend. Heeft u vragen en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Isabelle Miltenburg via (06) 82015125 of i.miltenburg@catharina.nl

Parkinsonbijeenkomsten

Brielle - Voor mensen uit Brielle en omgeving die met de ziekte Parkinson te maken hebben, wordt maandelijks in het Bolwerk bij Welzijn Ouderen Brielle een ochtend georganiseerd. In een ongedwongen sfeer kunt u met lotgenoten uw ervaringen delen onder het genot van koffie of thee. U kunt uw vragen stellen en luisteren naar voorlichters uit de praktijk die zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. U kunt leren van elkaars bevindingen en manier van leven met deze ziekte. Iedere 2e woensdag van de maand is deze samenkomst in het Bolwerk vanaf 10.30 uur. De eerst volgende keer is 13 september 2023. In de volgende maanden komen voorlichters van diverse organisaties, o.a. SBO, Saar aan Huis en notariskantoor Verzijl. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de coördinator Annemarie Scholten via telefoon 06-53257566 of e-mailadres: hjscholten@upcmail.nl.

Uit de krant