Mooie taferelen in het donker (DAM Photography)
Mooie taferelen in het donker (DAM Photography)

Een ouderwets gezellige lampionoptocht in Rockanje!

Algemeen 763 keer gelezen

Rockanje - Wat was het een mooie zonovergoten avond en een zeker zo mooie optocht afgelopen zaterdagavond in Rockanje! Het was ouderwets gezellig op ons dorp. Vrijwel iedereen was op de been. Was het niet als één van de ongeveer 200 deelnemers verdeeld over de drie categorieën die meeliepen of meereden dan waren het wel de vele honderden mensen die langs de route stonden en konden genieten van de prachtige creaties. 

Ook het aantal versierde tuinen aan route zit in de lift. Dit zal zeker ook te danken zijn aan het prachtige weer, wat natuurlijk uitnodigend was om heerlijk in de eigen tuin van de optocht te kunnen genieten. 

Uitslag lampionoptocht 2023 Rockanje, compleet met jury commentaar:

Grote wagens:
1e prijs Fam. Wageveld/Fam. Snoeij Sprookjes van Rockanje Magisch mooi, met veel aandacht voor details. Sprookjesachtige verlichting en bijpassende muziek. De kabouters (en elfjes) hebben veel werk verricht.
2e prijs Fam vd Heuvel Onderwaterwereld Een hele mooie weergave van het leven onder water. De auto er ook bij betrokken door de octopus op t dak Het lieve vriendelijke zeemeerminnetje maakte het compleet.
3e prijs Fam. Boumans/Briggeman/v Kooten De Badgasten Super mooie verlichting, originele en humoristische uitvoering van het thema Mooie interactie van mooi uitgedoste en verlichte lopers.

Kleine karren:
1e prijs Familie Snoeij Frozen Leuke grote groep waarin iedereen betrokken was en mooi verkleed. Mooie verlichting met leuke details
2e prijs Familie Louter Ieder jaar eentje erBIJ Origineel idee en mooi uitgewerkt Verlichting leuk verwerkt in de bakfiets. De meisjesbij gaf nog een leuke show weg.
3e prijs Guus, Maaike en Elize Strand, wij hebben een band De Kids hebben een leuke kar gemaakt en daarbij zichtbaar zelf meegeklust.
En een speciale aanmoedigingsprijs voor Pleun Briggeman als 99 jarige Spookrijder Op naar de 100

Lopers:
1e prijs Annelinde en Luna Hippies aan Zee Veel werk aan besteed, goed verlicht, mooi aanzicht.
2e prijs Familie Hagenaars Legomasters Heel origineel gemaakt en verzonnen Mooi verlichte lopende legoblokjes
3e prijs Jesse en Jasper ( dochter en vader) Barbie en Ken Leuk stel in Pink, mooie originele lampion en goed verlicht.
Extra prijs voor Luna en Michelle Nat en Tropisch Leuk passend thema bij de dag en veel lichtjes.
Aanmoedigingsprijs voor Floortje Miss Voorne aan Zee met 3 dames als beveiliging voor de kleinste Miss. Knap dat je als zo kleintje zo de show kunt stelen en helemaal tot het eind volgehouden.

De tuinprijs, aangeboden door Tuincentrum Torreman ging dit jaar naar de familie Kruik Zij stonden met een kar aan de Alardusdreef met als thema, Geen tuin bij de route, dan de tuin maar naar de route. Een heel creatief idee. 

Een extra tuinprijs was er namens Probaro voor de Morelstraat 80. Helaas geen prijs, maar wel een eervolle vermelding voor de tuin van Familie de Bruin, hoek Morelstraat/Alardusdreef. Deze was uitgebreid verlicht!

Hoeveel uren werk zou erin zitten? (DAM Photography)
Dat is nog eens prominent aanwezig zijn! (DAM Photography)
(DAM Photography)

Uit de krant