Directeur Hansje Brouwer kreeg van Jerry ThunderCloud McDonald een bijzondere Two Row Wampum belt (Foto: Wil van Balen)
Directeur Hansje Brouwer kreeg van Jerry ThunderCloud McDonald een bijzondere Two Row Wampum belt (Foto: Wil van Balen)

Feestelijke opening gerenoveerde hotelkamers Badhotel

Algemeen 908 keer gelezen

Rockanje - Op zaterdag 9 september vond bij Badhotel Rockanje de feestelijke opening van de volledig gerenoveerde Maple kamers plaats. Tevens was het die dag open huis. Geheel passend binnen de sfeer van Badhotel Rockanje, vond deze officiële opening plaats met als special guest de Amerikaan Jerry ThunderCloud McDonald, Mohawk van de Onondaga Indian Nation te New York.

Jerry zet zich in voor het behoud van moeder aarde en geeft les over de spirituele cultuur. Daarnaast is hij een begenadigd zanger en danser, bekend van voorstellingen op Broadway, in Toronto en Californië. Hij was te zien in meerdere speelfilms en instrueerde Pierce Brosnan voor zijn rol in de film Grey Owl. Hansje Brouwer, directeur van Badhotel Rockanje, kreeg van hem een bijzondere white pine tree en de Two Row Wampum belt waarmee hij ons als Nederlanders eraan herinnerde dat we al meer dan 400 jaar vriendschap hebben met de Irokezen. Het Two Row Wampum verdrag is te herkennen aan de witte ondergrond en twee paarse strepen.

Badhotel Rockanje heeft een deel van het hotel gerenoveerd. Vanaf midden maart is er dag en nacht gewerkt om in 36 kamers een ware metamorfose plaats te laten vinden. Inmiddels is de verbouwing succesvol afgerond door Bouw- en Onderhoud Waalboer BV uit Hellevoetsluis en is het hotel al vanaf 1 augustus direct weer volgeboekt. Er werd airco aangelegd en er kwamen nieuwe badkamers, toiletten, vloeren, meubels, wand- en raambekleding. Ook het dak ging eraf… letterlijk! Het heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een nieuwe, duurzamere variant. Kortom, een mega metamorfose waarbij de lodge-sfeer van het Badhotel met warme tinten en natuurlijke materialen uiteraard werd behouden.

Jerry ThunderCloud McDonald
Ook wethouder Aart Jan Spoon woonde de opening bij
Directeur Hansje Brouwer en wethouder Aart Jan Spoon
De wethouder maakte ook een rondje langs de gerenoveerde kamers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant