Afbeelding
Dan Rolandus

Thijs Vrij rijdt in Omloop Hil en Moer frustraties van zich af

Algemeen 463 keer gelezen

Kaatsheuvel - Thijs Vrij uit Rockanje heeft de vijfde editie van de Mandemakers Keukens Omloop van de Hil & Moer voor junioren gewonnen. De renner van Willebrord Wil Vooruit hield uit een kopgroep van vijf, met het peloton op de hielen, in een lange sprint achtereenvolgens Job Nievelstein en Felix van Hemert achter zich.

Dan Rolandus

Thijs Vrij kraaide het ver voor de finish uit van plezier, schreeuwde de frustraties van een bijna verloren seizoen van zich af. ‘’Het afgelopen seizoen is met veel tegenslagen en pech aan mijn fiets niet gegaan zoals ik had gehoopt en dan is deze overwinning supergaaf’’, straalde de eerstejaars junior uit Rockanje van oor tot oor. Het was de eerste overwinning van het seizoen van de voormalige jeugdrenner van PRC Delta uit Spijkenisse. In de Ronde van Noordeloos werd hij nog derde. ‘’Ik heb dit seizoen veel pech gehad met mijn fiets, maar tot nu toe is hij duizend kilometer heel gebleven.’’ De fiets van Thijs Vrij bleef in de 130 kilometer lange rit rondom Kaatsheuvel nu ook probleemloos ronddraaien.

Gebrand
Tristan Tijsen opende het bal in de 130 kilometer lange race over dertien ronden rondom het Kaatsheuvel al in de tweede ronde. De coureur uit Uitgeest toonde net als zijn ploeggenoten bij ABLOC in de Brabantse wielerklassieker zeer actief. Enkele toeren later zocht Tijsen het avontuur samen met Sem Beentjes (Noord-Holland), Wiktor Galdyn (KTK Kalisz), Hidde Swart, Toinne Vriezen (beiden JEGG-DJR Academy) en Swen Vonk DTS/UWTC). Tristan Tijsen probeerde het nog een keer met zo’n 65 kilometer voor de wielen samen met wederom Hidde Swart, de Pool Patryk Goszczurny (beiden JEGG-DJR Academy), Sjoerd van der Linden (WV Schijndel), Stein Bocxe (ABS CT), Niels Brinkman (Gepla-Watersley) en Thijs Vrij. Met nog vier ronden te gaan bleef Tristan Tijsen aanhouden, nu met Sjoerd Bijlsma (Willebrord Wil Vooruit) en Sven van der Wal (Wielercombinatie Friesland). Doch de leeggereden Tijsen bleek zijn kruit voor de finaleronde te hebben verschoten, want toen ploeggenoot Ko Molenaar (ABLOC) demarreerde moest hij niet alleen passen, maar zijn benen ook nog stilhouden. Molenaar kreeg zijn teamgenoot Toinne Vriezen, Felix van Hemert (DTS/UWTC), Jelle Weierink (AWV de Zwaluwen) en Thijs Vrij in zijn wiel mee. De vijf leiders kregen acht seconden. Toen Thijs Vrij op tweehonderd meter de sprint aanging, zat het sterk uitgedunde peloton al op de hielen. De Zuid-Hollander snelde met enkele fietslengtes voor achtereenvolgens Job Nievelstein (Westland Wil Vooruit) en Felix van Hemert (DTS/UWTC) over de finish. ‘’Op een gegeven moment reed er een groep weg terwijl de andere ploegen de boel met het oog op het eindklassement controleerden. Zij hielden het gat klein en reden het vervolgens dicht. De koers brak met nog vijf ronden te gaan open en ik schoof mee in een groep van zeven, maar dat ging ook niet door. Op het laatst reden we met z’n vijven weg en bleven vooruit. Ik ben de sprint vroeg aangegaan en heb het gehouden. Dit was mijn eerste overwinning van het seizoen, heel gaaf’’, aldus analyseerde Thijs Vrij zijn koers. ‘’Nu nog twee wedstrijden in België en dan is het seizoen ten einde.’’ Terwijl Felix van Hemert zich tevreden stelde met de derde plaats, stond Job Nievestein toch wel met een dubbel gevoel op stek twee. ‘’We kwamen met Westland Wil Vooruit om te winnen en dat is niet gelukt. Natuurlijk mag ik tevreden zijn met de tweede plaats, want ik heb niet zoveel kopwerk gedaan’’, wees de Westlander op de verdiende overwinning van Thijs Vrij.

Uitslag vijfde Mandemakers Keukens Omloop Hil en Moer voor junioren: 1. Thijs Vrij (Willebrord Wil Vooruit, Rockanje), 2. Job Nievelstein (Westland Wil Vooruit, Rijswijk), 3. Felix van Hemert (DTS/UWTC), Oostzaan), 4. Ko Molenaar (ABLOC, Wervershoof), 5. Jelle Weierink (AWV de Zwaluwen, Ootmarsum), 6. Hugo Paats (Merida Adelaar Tifosi, Apeldoorn), 7. Christiaan van Rees (Westland Wil Vooruit, Groot-Ammers), 8. Hidde Swart (ABLOC, Oosterhout), 9. Ed Uptegrove (WV Schijndel, Sint Michielsgestel), 10. Gusts Lapins (Gepla Watersley, Sittard). 

Eindklassement KNWU Topcompetitie: 1. Jelle Weierink 341 punten, 2. Christiaan van Rees 278 pnt., 3, Thom van Herwaarden 262 pnt., 12. Thijs Vrij 126 pnt.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant