De miniatuurhuisjes aan het Kreekpad
De miniatuurhuisjes aan het Kreekpad

Nog één keer de Duinhuisjes bezoeken

Algemeen 482 keer gelezen

Rockanje - Het is eind september, de herfst laat de bladeren aan de prachtige beuken kleuren. De zon is nog krachtig genoeg om het zeer aangenaam te laten zijn op het terrein en in de huisjes. U kunt de huisjes nog altijd bezoeken en natuurlijk de tentoonstelling van miniaturen.

De tram, die vroeger van Rotterdam Roozenstraat naar het strand van Oostvoorne reed en het muizenhuis staat er ook nog. Daaruit zijn een aantal muizen ontsnapt die hebben zich verstopt in de andere huisjes! Voor de kinderen: een opdracht om de muizen te zoeken.

Komend weekend 23 en 24 september is het museum voor laatst open voor publiek. Het seizoen 2023 zit er dan echt op. Daarna gaan de vrijwilligers de huisjes netjes opruimen en winterklaar maken. Het werk van de vrijwilligers stopt niet. Dat gaat daarna gewoon door. Er wordt gewerkt aan het behoud van het museum. Iedere week zijn er mensen bezig met onderhoud, schoonmaak, archief of inname van heel mooie bruikbare stukken voor de inrichting van het museum.

De vereniging is begin dit jaar uit een lastige periode gekomen. Nu terugkijkend kan ik zeggen, ik ben trots op de vrijwilligers die de schouders eronder hebben gezet. Op het vermogen van diezelfde vrijwilligers om door te zetten en er het beste van te willen maken. We hebben een goede club mensen, die de vereniging en het museum een warm hart toedragen. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Mocht u interesse hebben om ook vrijwilliger te worden bij de Historische vereniging, of mee te helpen bij het museum of de begraafplaats Maria Rust, dan begroeten zij u graag. Kom gezellig naar de laatste openingsdag op zondag 24 september, tussen 13:30 – 16:0-30u, Duinstraat 18, 3235 NK Rockanje.

Ze nemen de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen, dit alles onder het genot van een drankje en een hapje.

De huisjes bezoeken kan natuurlijk ook nog steeds tot en met 24 september 2023. Op zaterdag & zondag van 13:30-16:30 uur.

Telefoon tijdens opening 0181-301110 of anders kunt u bellen met

Lida Stoof 06-27650780. Verdere informatie en de evenementen tijdens het seizoen kunt u vinden op: www.hvwv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant