Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 474 keer gelezen

Apenkooi De Luc’s

Vierpolders - Er zijn weer een aantal plekjes vrij! Lijkt het jouw ook tof om elke maandagavond een nostalgische gymles te beleven in ‘t Dijckhuis? Stuur even een WhatsApp berichtje naar Luc via 0651624533 voor een proefles en/of meer informatie.

Snoephuizen gezocht

Rockanje - Halloween Rockanje zoekt snoepadressen! Omdat de Halloween op Rockanje enorm populair is, zoekt de organisatie snoepadressen om nog meer plekjes te hebben waar kinderen snoep op kunnen halen. Het gaat om zaterdag 4 november en er komen maximaal 225 kinderen langs tussen 19.00 uur en 21.30 uur. U mag uw tuin versieren maar dit hoeft niet. Deelnemende kids zijn herkenbaar aan een stempel. Aanmelden kan op: snoephuis@halloweenrockanje.nl of 0610494377 (LET OP: alleen aanmelden snoephuizen!)

VU-Filmhuis

Oostvoorne - Na een lange zomerstop verwelkomt het VU-Filmhuis u met een nieuw seizoen vol bijzondere cinema. Voor de eerste filmavond hebben ze gekozen voor de fraaie Franse film Encore over het leven van de getalenteerde balletdanseres Elise. Op een cruciaal moment maakt ze een heftige val die haar leven totaal verandert. Ze zal waarschijnlijk nooit meer kunnen dansen. Ze moet zichzelf opnieuw uitvinden en ontdekken hoe ze haar leven een andere wending kan geven. Via vrienden krijgt Elise ander werk en dat brengt haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. Een vonk springt over: bestaat er voor haar een tweede kans als danseres? Met prachtige dansscènes, een schitterende soundtrack en fraaie belichting levert regisseur Klapisch een sterke film die de kijker zal raken. Filmavond: donderdag 28 september 2023 vanaf 20:15 uur in De Man te Oostvoorne. Kaartjes aan de zaal: leden € 9,00 en niet-leden € 11,00 (graag met gepast geld betalen).

Laatste orgelconcerten

Brielle - Op maandag 25 september, aanvang 20.15 uur zal in de Sint Catharijnekerk in Brielle het laatste orgelconcert van dit seizoen worden gegeven door Arjen Leistra. Op het programma staat muziek van Bach, Reger, Jongen en Dupré. De toegang bedraagt 10 euro, inclusief koffie en thee na afloop. Een programmaboekje met uitgebreide info is beschikbaar. Op zaterdag 7 oktober, aanvang 16.00 uur zal het laatste inloopconcert in de Catharijnekerk te Brielle worden gegeven door het bekende Elijah Gospel en Soul Choir, o.l.v. Trea Kuijsten, dirigent en Govert van der Kolm, piano. Toegang gratis, met collecte na afloop. De concerten worden georganiseerd door de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle. Meer info: protestantsegemeentebrielle.nl

Derde Korenfestival

Brielle - Zaterdag 23 september vindt voor de 3e keer in Brielle het korenfestival De Watergeus plaats. Op vijf locaties treden die dag 35 koren uit de regio op. De kleine koren (tot 30 zangers) treden op in de NPB-kerk in de Kerkstraat, De Sjoel aan de Turfkade en de Parochiekerk in de Nobelstraat. De grotere koren laten in de Catharijnekerk en het Arsenaal in de Rozemarijnstraat van zich horen. Er is overal gratis toegang en het festival duurt van 10 tot 17 uur. Het geheel wordt georganiseerd door de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland (RZZN). Mannen-, vrouwen-, gemengde-, kamer-, jeugd-, barbershop-, vocal groups, interkerkelijke-, senioren-, close harmony-, popkoren en zelfs een Afrikaans koor. Voor elk wat wils dus!

Opening seizoen

Brielle - Welzijn Ouderen viert 30 september, in het Bolwerk, de feestelijke opening van het seizoen. In het kader van de week van de ontmoeting maken we er een gezellige middag van. Er is muziek en natuurlijk een hapje en een drankje. Speciaal voor jullie hebben we dit jaar een springkussen en leuke spelletjes om samen met opa of oma te doen. Je hoeft je niet te vervelen bij Welzijn Ouderen. Om het helemaal af te maken kunt je dit jaar leuke prijzen winnen bij de verloting. Naast alle vertier zullen die dag ook onze vrijwilligers aanwezig zijn om te vertellen wat er allemaal te beleven valt in het seizoen 2023-2024. Dus vertel je (o)pa (o)ma of oudere buren dat ze met je mee moeten komen. Als jullie vervoer nodig hebben , neem contact op met Welzijn Ouderen (0181) 728 281 of via e-mail welzijnouderen@catharina.nl. Kortom, reden genoeg om even binnen te stappen. Je bent van harte welkom van 13:30 tot 16:00 uur in het Bolwerk. Uiteraard is iedereen die dag van harte welkom.

Centrum Art of Life

Brielle - Sinds 1 september heeft gemeente Voorne aan Zee een ruimte voor verbinding.aan het Maarland NZ10, voorheen zeilmakerij ‘ Op Hoop” en korte tijd ‘La Nomade’ De huidige bewoners willen met hun centrum mensen bereiken die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling ter preventie van mogelijke hedendaagse ziekten als depressie en burn out. Zij menen dat de verbinding tussen lichaam en geest essentieel is om deze beschavingsziekten te voorkomen en bieden ruimte voor dans, Mindfulness training, diverse soorten yoga, klank schalen sessie en bieden een podium voor kunstenaars. Op zondag 24 september organiseren zij een proeverij om de bewoners van Voorne aan Zee kennis te laten maken met diverse. Soorten yoga, biodanza, meditatie, mindfulness en klankschalen. Wilt u meer informatie : neem dan contact op met Monique Sajet - tel. 0631908910 (www.artoflifebrielle.nl)

‘Sister Swing’

Oostvoorne - Op 21 september a.s. treedt het Ensemble ‘Sister Swing’ op Tijdens het September Trefpunt in Leemgaarde. Deze groep bestaat uit drie zangeressen, Edit Bartos, Judith Schut en Katrien Verheijden. Ze zingen voor ons hun laatste nieuwe programma ‘Als de Liefde niet bestond’. Daarin brengen ze het mooiste repertoire uit de jaren 60 en 70. Liedjes van o.a. Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Wim Sonneveld, Jasperina de Jong en natuurlijk Annie M.G. Schmidt. Tijdens het samenstellen van hun nieuwe programma, verbaasden de drie zangeressen zich erover hoeveel liedjes uit die tijd nog steeds vrolijk stemmen. In ‘Als de liefde niet bestond’ laten ze hun keuze heel graag aan u horen. En natuurlijk brengen ze de liedjes op z’n Sister Swings: oorstrelend, 3 stemmig en recht uit het hart! Zoals altijd begint de avond weer om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. De bar sluit om 22.30 en uiterlijk 23.00 uur sluiten we af. De toegang is gratis en de consumpties voor eigen rekening. ze hopen dat u met velen komt genieten van dit vrolijk optreden! De Trefpuntavonden worden georganiseerd door LASSO met ondersteuning van subsidie van de gemeente. Neemt u ook eens een kijkje op de website www.stichtinglasso.nl

Nieuwe cursussen

Dit najaar start er weer een divers cursusseizoen bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Het aanbod is breed, van een cursus fotografie tot een cursus blindtypen. Ook is er een cursus grafisch ontwerpen en kun je een nieuwe taal leren. Er zit voor iedereen wel iets bij. Aanmelden kan via www.bzhd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant