Handgemaakt en geborduurd met vrolijke bloemmotieven met verstelbaar hengsel
Handgemaakt en geborduurd met vrolijke bloemmotieven met verstelbaar hengsel

Handige tasjes voor op reis in de Wereldwinkel in Brielle

Algemeen 554 keer gelezen

Brielle - Schapenleren tasjes van Happy Lona uit Kasjmir. Een vrolijke collectie kleine tasjes ideaal voor op reis of op een festival. Klein maar fijn, met maar liefst vijf ritsen om alles op te bergen.

Ze worden gemaakt in Srinagar, de zomerhoofdstad van Kasjmir gelegen aan de voet van de Himalaya, niet in fabrieken maar thuis of in kleine werkplaatsen. De ambachtslieden zijn meestal ongeletterd. De een is goed in leer snijden, de ander in naaien en weer een ander in borduren, ieder heeft zijn eigen specialiteit. Bij Happy Lona worden ook prachtige sjaals ontworpen, geweven met hele fijne draden van zachte schapenwol en echte kasjmir wol. Mooie dessins, sjaals om naar te kijken, te voelen, te dragen en om op te hangen. Een fijne bijkomstigheid is, ze kriebelen niet. Ook in de Wereldwinkel; mooie waxine-licht houders van zeepsteen uit Kenia om precies te zijn uit Kisii een gemeenschap nabij het Victoriameer. Zij vallen op door hun kleurrijke en schitterende dessins. Beehive werkt al jarenlang met deze producenten. Zeepsteen is een mineraal, een vettige en zachte steensoort ook wel bekend als speksteen die zich gemakkelijk laat bewerken. 

De Wereldwinkel is te vinden aan de Voorstraat 73, geopend ma/di/wo/vrij van 10.00 tot 17.00 uur, di van 13.30 tot 17.00 en za van 12.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant