Afbeelding

Medisch dossier huisarts online bekijken

Algemeen 590 keer gelezen

Voorne aan Zee - Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. 

De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag en gemaakte afspraken nog eens rustig nalezen.

Gratis cursus online uw medisch dossier inkijken
Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Ridderkerk bieden samen met de bibliotheken in die regio’s de cursus ‘Digivitaler’ aan. In deze cursus leren patiënten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Cursus data ‘Digivitaler’ Voorne aan Zee - 4 lessen
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus via telefoonnummer 0181-315111 of via e-mail digitaalhuis-voorne@bzhd.nl.

Bibliotheek Brielle
Maandagmiddag 15.00 - 17.00 uur op: 09 oktober, 16 oktober, 23 oktober en 30 oktober

Bibliotheek Rockanje
Maandagmiddag 14.00 - 16.00 uur op: 27 november, 4 december, 11 december en 18 december

Bibliotheek Hellevoetsluis
Vrijdagmiddag 14.00-16.00 uur op: 3 november, 10 november, 17 november en 24 november

Digitale toekomst in de zorg
De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om nu al te leren hoe het medisch dossier bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant