Afbeelding

Dorpsraad Rockanje ontmoet verenigingen

Algemeen 616 keer gelezen

Rockanje - Op 19 september heeft in de Stuifakkers in Rockanje een bijeenkomst plaatsgehad tussen de Dorpsraad en 14 verenigingen. Er waren diverse sportverenigingen aanwezig voor voetballen, schieten, honden, judo, turnen en zeilen, maar ook namen Probaro, de Oranje Vereniging, de EHBO, Maria Rust/Duinhuisjes, Ons Genoegen en de Catharina Stichting deel aan de avond.

De Dorpsraad presenteerde zichzelf en legde uit waar zij wel en niet een rol kunnen spelen in het verbeteren van de leefbaarheid en het behartigen van algemene belangen van inwoners van Rockanje bij de gemeente Voorne aan Zee. Nadat alle verenigingen zich voorgesteld hadden ontstond een levendige discussie over de uitdagingen binnen de verenigingen en hoe zij elkaar kunnen helpen. 

Bijna alle verenigingen hebben problemen met het vinden van voldoende vrijwilligers en subsidies. Gelukkig was er ook een vertegenwoordiger van Stichting Push die o.a. opdracht van de gemeente heeft om verenigingen te ondersteunen. Er werden driftig telefoonnummers uitgewisseld en afspraken gemaakt tussen de verschillende aanwezigen. Al met al vond iedereen het een zeer nuttige en voor herhaling vatbare bijeenkomst. De Dorpsraad gaat in het laatste kwartaal een bijeenkomst organiseren voor de inwoners van Rockanje om input te krijgen voor de activiteiten in 2024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant