De zaal was tot de nok toe gevuld
De zaal was tot de nok toe gevuld

Klanken van Rieu vullen Stuifakkers

Algemeen 757 keer gelezen

Rockanje - Met de komst van Ria Hurkens en Eddy van Damme, samen vormen zij een prachtig duo onder de naam “La Donna Mobile”, had Stuifakkers in Rockanje afgelopen weekend weer een tweetal paradepaardjes van de Nederlandse artiesten industrie te gast! 

Dat beiden zich specialist in muziekoptredens voor senioren mogen noemen, bleek ook deze door de vrijwilligers van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne georganiseerde middag weer, want zij brachten voor de gasten in het wederom goed gevulde restaurant de Branding een berg vrolijkheid, warmte en plezier mee met hun professionele muziekoptreden. Een grote variatie aan bekende liedjes passeerde de revue, variërend van het drinklied uit de opera La Traviata tot het bekende songfestival lied Zwei kleine Italiener van Conny Froboess in “Stuifakkers” deze middag dus gezongen, door Ria Hurkens. Heel verrassend en werkelijk van een topklasse, die je zelden zo zuiver hoort. Tel daarbij één van Nederlands bekendste accordeonisten Eddy van Damme op die niet alleen Ria fantastisch begeleidde op zijn digitale accordeon, maar ook in Rockanje liet horen een van de weinigen in Nederland te zijn die dit instrument zo virtuoos bespeelt. Hij wist het te laten klinken als een volledig orkest, met in het bijzonder de warme klanken van Andre Rieu, waardoor de gasten zich tijdens het spelen van de bekende The Second Waltz te gast voelden op het Maastrichtse Vrijthof. Niet eerder had “Stuifakkers” dergelijke muzikanten over de vloer, die dus met hun repertoirekeuze, wijze van presenteren en interactie de gasten, en in het bijzonder de bewoners van “De Duinpannen - de bewoners van de afdeling binnen het gebouw die bijzondere zorg genieten - wisten te beroeren.

Zusjes van Wanrooij en dochters
Dat de vrijwilligers deze winter met hun twee wekelijkse muziekmiddagen de gang erin houden, is inmiddels uitgebreid bekend. Zo ontvangen zij op zondagmiddag 19 november opnieuw artiesten van hoog niveau, namelijk de zusjes Paula en Anny van Wanrooij vergezeld door hun dochters. Zij gaan dan de senioren uit Voorne aan Zee trakteren op een breed muzikaal programma, van pop via smartlap tot klassiek en tonen dat zij naast de bekende accordeon ook bedreven zijn achter de piano en zelfs indrukwekkend gitaar en vioolspel ten gehore kunnen brengen. Opnieuw de moeite waard dus voor een bezoekje aan de Briggemandreef in Rockanje!

Het duo kreeg de sfeer er goed in!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant