Afbeelding

Piano concert in De Man in Oostvoorne

Algemeen 440 keer gelezen

Oostvoorne -  Zondag 19 November om 11.30 uur presenteert Stichting Concertleven Westvoorne een prachtig concert in “De Man”. Het concert wordt gegeven door niemand minder dan pianiste Nino Gvetadze.

Ze wordt door het publiek en collega-musici geprezen om haar bewonderenswaardige briljante spel en haar uitstekende gevoel voor klankkleur. Nino Gvetadze (Tbilisi, 14 oktober 1981) is een Georgische pianiste.

Nino groeide op in Tbilisi. Op 6-jarige leeftijd speelde ze als solist al samen met orkesten. Ze studeerde vanaf 1998 aan het Staatsconservatorium van Tbilisi, daarna aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en het aan Conservatorium van Amsterdam. Ze kreeg les van onder andere Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia, Nana Khubutia, Paul Komen en Jan Wijn. In 2008 won ze de tweede prijs, de publieksprijs en de persprijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. In 2010 won ze de Borletti-Buitoni Trust Prijs voor jonge musici. En in 2017 stond ze samen met het Brodsky Quartet te schitteren op het Prinsengrachtconcert. Ze speelde samen met onder andere het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Mahler Chamber Orchestra en het Münchner Philharmoniker.

Ze werkte met dirigenten als Klaus Mäkelä, Yannick Nézet-Séguin, Michel Plasson, Michel Tabachnik en Jaap van Zweden en orkesten over de hele wereld. In het seizoen 2017-2018 was ze artist in residence van de Edesche Concertzaal. Sinds 2021 is ze artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival. Ze is de oprichter en artistiek leider van het Naarden International Piano Festival met als doel ondersteuning te bieden aan talentvolle masterstudenten.

Nino Gvetadze reist voor het geven van recitals over de hele wereld en maakte solo-cd’s met werken van Chopin, Moesorgski, Rachmaninof, Debussy, Liszt en Cyrill Scott en tijdens de corona-epidemie nam ze een Schumann album op in de Kleine Zaal.

Voor haar nieuwe album ”The Muse” maakte ze een selectie uit de pianowerken van Johannes Brahms. Gedurende zijn hele leven werd Brahms geïnspireerd door zijn muzen.

Het programma van 19 november begint dan ook met een paar stukken van deze CD met Brahms, Rhapsodie Op. 79 No.1 in b, Rhapsodie Op 79 No. 2 in g en Variaties en Fuga op een thema van Händel Op 24. Vervolgens Edvard Grieg: Holberg Suite op. 40 voor piano solo en Franz Liszt: Suite Venezia e Napoli II (S162) no.3 Tarantella en zijn Rhapsodie Espagnole S 254.

Voor begunstigers is de toegang gratis, losse kaarten kosten €20 en jongeren tot 21 jaar betalen €10. Voor meer informatie, telefoon:06-46805432, e-mail: secretaris@concertwestvoorne.nl of www.concertwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant