Afbeelding

In het zonnetje: Lenn Vonk

Algemeen 451 keer gelezen

Oostvoorne - Op 15 november, tijdens Fijnjetezien-De Eetclub, werd Lenn Vonk namens alle medewerkers van Fijnjetezien in het zonnetje gezet. En niet alleen voor Fijnjetezien, maar voor al het vrijwilligerswerk wat zij doet en deed.

Zo heeft ze jarenlang ondersteuning en begeleiding geboden aan vluchtelingen. Statushouders die in Nederland wegwijs gemaakt moesten worden. Ook heeft ze zich ingezet als Energiecoach voor de gemeente. Veel inwoners van de (toen nog) gemeente Westvoorne zijn daarmee gebaat geweest. Zij gaf hen veel goede tips en maakte hen attent op ‘sluimerstroom’. Door haar werd iedereen nog enthousiaster om hun huis te verduurzamen.

En dan Fijnjetezien! Er zijn heel wat initiatieven uit Lenn voortgekomen zoals bijvoorbeeld de Tai Chi. Opstarten in coronatijd was nogal een dingetje, maar nu is het er toch maar 2x per maand!

Een jeu de boules-baan was ook één van haar ideeën. Ook al is het niet helemaal gegaan zoals ze wilde, hij ligt er nu toch wel en dat is het belangrijkste.

En waar ze op 15 november gezellig bij elkaar waren, de Eetclub van Fijnjetezien, is een geweldig idee geweest, wat zonder Lenn niet was gelukt. Haar doorzettingsvermogen en haar energie heeft ervoor gezorgd dat 1x per maand een heerlijke maaltijd op tafel staat en waarbij vooral ontmoeting centraal staat.

Lenn wilde graag elke woensdag een activiteit waar inwoners naar toe konden en dat is gelukt! Want ook een gezellig kopje koffie of thee en een praatje (soms met een thema zoals bijvoorbeeld energie) is gerealiseerd in Cultureel Centrum De Man.

Lenn gaat hen allemaal helaas verlaten, ze vertrekt naar Delft, dichter bij familie. Ze heeft daar een mooi appartement gevonden en hopelijk zal ze daar ook weer gauw haar draai vinden en een manier om haar energie en ideeën op andere mensen over te brengen.

Na afloop ontving Lenn het Certificaat voor belangeloze inzet, bloemen en natuurlijk het zonnetje uit handen van Mirjam Stolk en Anja Hollanders.

Dank je wel voor alles Lenn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant