De 29-jarige Zhora Sargsyan verving de wegens ziekte verhinderde pianiste Nino Gvetadze
De 29-jarige Zhora Sargsyan verving de wegens ziekte verhinderde pianiste Nino Gvetadze

Mooiste concert ooit dankzij fenomenale vervanger

Algemeen 509 keer gelezen

Oostvoorne – De trouwe bezoekers van de koffieconcerten van de Stichting Muziekleven Westvoorne raakten zondag in extase door het fenomenale pianospel van de 29-jarige Zhora Sargsyan. 

Hij verving de wegens ziekte verhinderde pianiste Nino Gvetadze op wie de muziekliefhebbers zich zeer verheugd hadden. 

Op het laatste moment legde Gvetadze contact met de jonge pianist Zhora Sargsyan die in diverse landen reeds een geweldige reputatie opgebouwd heeft. Sargsyan bleek bereid een treinreis van tien uur te maken om in de Man op te treden. Zijn vertolking van ‘Valses nobles et sentimentales’ van Ravel, de 7e Sonate van Prokofiev en last but not least Vier ballades van Chopin brachten de toehoorders in absolute vervoering. 

‘Dit was wellicht het mooiste concert ooit hier’, luidde de reactie van het enthousiaste publiek. Ook de bestuursleden van de Stichting Muziekleven Westvoorne waren zeer onder de indruk van het uit het hoofd gespeelde virtuoze pianospel van deze jonge in Armenië geboren toppianist. 

De volgende concerten van de reeks vinden plaats op 14 januari, 25 februari, 24 maart en 21 april. Wie nog geen begunstiger is, kan losse kaartjes van €20 aan de zaal kopen. De concerten in De Man beginnen steeds om 11.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant