Het rondje over de steiger tegenover beachclub Brunotti was zondag voor velen weer het begin van een avontuurlijke duintrail.
Het rondje over de steiger tegenover beachclub Brunotti was zondag voor velen weer het begin van een avontuurlijke duintrail.

Voorne’s Duin Trail & Walk viert gedenkwaardig jubileum

Algemeen 434 keer gelezen

Oostvoorne – Afgelopen zondag startten duizend (!) traillopers (de maximum capaciteit voor het evenement) op Voorne’s Duin Trail & Walk, die alweer voor de tiende keer werd gehouden.

Er waren dit keer niet alleen inschrijvingen vanuit heel Nederland, maar zelfs liefhebbers uit Mexico (!), Finland, Oostenrijk, Duitsland en België.

Nieuw
Met de komst van een nieuwe afstand over 27 kilometer telde het programma van de jubileumeditie van Voorne’s Duintrail & Walk dit jaar maar liefst vijf afstanden: trails over 10, 15, 27, 43 en 60 kilometer.
Het unieke Voorne’s Duin Trail & Walk-stempel was ook een gewild item in het stempelboekje dat ervaren trailwandelaars er op na houden als bewijs van de tochten die ze hebben afgelegd. En het Voornse stempel kregen de wandelaars afgelopen zondag niet cadeau. Daar moest een pittig parcours over mul duinzand, strand en uitdagende klimmetjes voor worden overwonnen.  

Teek
Na de vos, de buizerd en de ree vond Voorne’s Duin Trail & Walk dit jaar plaats met de teek als thema. Ook dit bloedzuigende spinachtige beestje komt voor in het duingebied van Voorne en de organisatie wees met aandacht voor de teek ook op wat het diertje teweeg kan brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant