Afbeelding
MdN

Odensehuis zoekt vrijwilligers

Algemeen 788 keer gelezen

Rockanje - Op 6 maart van 13.30 tot 15.30 uur verzorgt Welzijn Ouderen een informatiemiddag voor mensen die graag vrijwilliger willen worden in het Odensehuis in Rockanje. Zij zoeken vrijwilligers die de rol van gastheer/-vrouw op zich willen nemen en ook vrijwilligers met een creatieve of beweegachtergrond die met de deelnemers aan de slag gaan.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Seline van der Stel.

Wat is een Odensehuis
Een Odensehuis is een plek voor ontmoeting en informatie voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers, partners, kinderen en andere betrokkenen. Een diagnose of indicatie is niet nodig.

Wat kunnen deelnemers doen in een Odensehuis
Uiteraard start de dag met een lekkere bak koffie. Na de koffie gaan ze aan de slag met een spel, iets creatiefs, een wandeling of een goed gesprek, een krantje lezen is ook een optie. Eigen initiatief wordt zeer op prijs gesteld. Vanuit de behoeften van de bezoekers worden activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, creativiteit, bewegen en spel.

Het geven van informatie, voorlichting en advies over dementie is een belangrijk onderdeel van het Odensehuis. Hier is veel ruimte en aandacht voor.

Het Odensehuis is van en voor mensen die er komen en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwilligers en bezoekers, met ondersteuning van een medewerker van Welzijn Ouderen. Iedereen draagt bij door het aandragen van ideeën, het delen van kennis en ervaring of gewoon door er te zijn.

Deze middag zal plaatsvinden in De Stuifakkers, ’t Getij, Dorpsweg 2 in Rockanje. Bent u benieuwd en hebt u interesse om vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator: Seline van der Stel, 06 45561635, of per mail seline.vanderstel@catharina.nl  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant