De 'reizigers' nemen zoveel mogelijk deel aan het leven van de kinderen
De 'reizigers' nemen zoveel mogelijk deel aan het leven van de kinderen

Jonge Wereldreizigers (10-15 jaar) gezocht

Algemeen 803 keer gelezen

Brielle - ‘Jonge Wereldreizigers’, een organisatie uit Brielle, zoekt voor een aantal uitdagende reizen Jonge Wereldreizigers in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar om hun grenzen letterlijk te verleggen.

Tijdens de meivakantie (een reis naar het binnenland van Suriname) en de zomervakantie (een reis naar Indonesië en een reis naar Uganda) organiseren zij reizen gericht op avontuurlijk ingestelde kinderen/jongeren.

Ontmoetingen
Rutger Pesch, de initiatiefnemer van Jonge Wereldreizigers, reist zelf, waar mogelijk met zijn gezin, de hele wereld rond. Ook heeft hij voor corona al vele reizen voor kinderen georganiseerd naar dit soort bijzondere bestemmingen.

In de kern gaan de kinderen als groep volledig meedoen met het leven van de kinderen die wonen in de gebieden die de groep bezoekt. Kinderen maken makkelijk contact met elkaar, ongeacht welke taal ze spreken of welke achtergrond ze hebben. Dit maakt de ontmoetingen tussen de Nederlandse en de lokale kinderen zo bijzonder. 

Een belevenis die de deelnemende kinderen nooit meer zullen vergeten!

Meivakantie
In de meivakantie gaat een groep kinderen naar twee dorpen diep in het binnenland van Suriname. Zwemmen in de rivier, vissen, voetballen. Als het kan gaan zij zelfs een aantal dagen meedoen op de plaatselijke school.

In de zomervakantie staan twee reizen op de planning: een reis naar het schitterende eiland Lombok in Indonesië en een andere reis naar de wildparken van Uganda. Ook hier nemen de deelnemende kinderen zoveel mogelijk deel aan het leven van de kinderen die er wonen. Hoe is het om in een dorp te wonen waar in de avond zomaar wilde olifanten kunnen lopen?

Informatieve avonden
Voor ouders en geïnteresseerde jonge avonturiers worden binnenkort er twee informatieve avonden georganiseerd op basisschool De Brielse Veste in Brielle.

Op dinsdag 13 en donderdag 15 februari krijgen mogelijke deelnemers en hun ouders de gelegenheid om meer te weten te komen over de aankomende reizen. Tijdens de beide avonden is er een presentatie. Aan de hand van foto’s van vorige reizen krijgen zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers een goed beeld van wat de reizen inhouden. 

De avonden zijn gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dit kan via info@jongewereldreizigers.nl of via de website www.jongewereldreizigers.nl. 

Lukt het niet op één van deze avonden dan kan er ook een aparte afspraak gemaakt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant