Afbeelding

Boeiende lezing over De Klokkenluiders van Brielle

Algemeen 539 keer gelezen

Brielle - Wist u dat de oudste luidklok in de toren van de Catharijnekerk, heel toepasselijk “Katrin” geheten uit 1482 stamt? Dat er 50 enthousiaste klokkenluiders zijn? Over de luidklokken is meer te vertellen dan u denkt. Het verhaal gaat over beschadigde daken, ijdele burgemeesters, de broek van Katrin, Maria de Frontin, de meester van het vuur, vliegende klepels, een bodemloze gasfles, verdwenen klokken, Brielse luidmomenten en nog meer.

Nieuwsgierig geworden naar dit alles? Kom dan op zondag 18 februari as. naar het Bolwerk voor een boeiende lezing over De Klokkenluiders van Brielle door Wim Boeren, secretaris en Rob van Breda, luidmeester van het Brielse Klokkenluiders Gilde.

Locatie : Het Bolwerk, M.H. Trompstraat 135, Brielle.
Wanneer : Zondag 18 februari 2024
Tijd : 14.00 uur, zaal open 13.00 uur.
Tickets : € 7,- per persoon, inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst.

U betaalt, uitsluitend per pin, aan de zaal op de dag van de lezing. De consumpties tijdens de pauze zijn wel voor uw rekening. 

Reserveren is noodzakelijk. U kunt dit doen, met opgave van het aantal personen, via welzijnouderen@catharina.nl of via telefoon 0181-728281. De reservering sluit op donderdag 15 februari om 17.00 uur.  De lezing is voor iedereen toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant