Afbeelding

Hospice Calando zoekt vrijwilligers

Algemeen 427 keer gelezen

Dirksland - Calando is een high-care hospice waar mensen verblijven met een ongeneeslijke ziekte in de laatste fase van hun leven. Verzorging, verpleging, medische en psychische begeleiding staan centraal. In Calando werken professionals en vrijwilligers samen.

Voor het werk in Calando zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger helpt u mee met de verzorging en treedt u op als gastheer/vrouw voor de bewoners en hun familie. In Calando zijn de vrijwilligers overdag en ‘s avonds aanwezig. Zij hanteren geen maximale leeftijd, maar monitoren en bespreken voortdurend de werkzaamheden om de vrijwilliger zolang mogelijk voor de organisatie te behouden.

Introductiecursus

Als u zichzelf aanmeldt als vrijwilliger, wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Mochten ze op basis daarvan besluiten om verder te gaan, dan krijgt u een cursus aangeboden.

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

· Wat is palliatieve zorg

· Communicatie

· Zingeving/Geestelijke zorg

· Praktische vaardigheden

· Ethische dilemma’s

· Psychosociale zorg

De cursus wordt in meerdere dagdelen aangeboden. Tussendoor kan men zich oriënteren in Calando, zodat u daarna ingezet kan worden in Calando en/of in de thuissituatie.

Op www.calando.nl vindt u meer informatie over Hospice Calando. Denkt u dat het vrijwilligerswerk iets voor u is dan kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Karin Diemers via telefoonnummer 0187-609147 of via email; vrijwilligerswerk@calando.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant