Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 473 keer gelezen

Moederdag Jaarconcert

Oostvoorne - Op zondag 12 mei is het Moederdag Jaarconcert van Muziekvereniging Volharding in de Meander in Oostvoorne. Er wordt u weer een afwisselend programma aangeboden met harmonie, slagwerkgroep en leerlingen, met uiteraard in de pauze de befaamde loterij met leuke prijzen. Wat u zoal ten gehore zult krijgen: The Witch and the Saint The best of Andrew Lloyd WebberThunderstruckBongo Song Cordilleras de los Andes The Dancing SombreroTot slot, uitgevoerd door geheel Volharding: Bella Ciao! En alle moeders krijgen een presentje! De zaal gaat open om 13.00 uur. Entree € 10,= p.p. Donateurs hebben recht op 2 vrijkaarten. Kaarten zijn te reserveren via mail (bij voorkeur): volharding.donateurs@gmail.com. Telefonisch via 06-10488596 (tussen 16.00-18.00 uur) of 06-53207554 (na 17.00 uur).

Planten ruilen

Rockanje - Op zaterdag 20 april kunt u weer planten ruilen bij Jan & Leny van Waardhuizen, Middelweg 16, Rockanje. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Parkeren langs de slootkant. Deze ochtend kunnen er behalve planten ook zaden, tuinboeken en andere tuinbenodigdheden geruild worden. Planten en zaden graag voorzien van de naam, handig voor de ontvanger. Ook kunt u uw tuingereedschap laten scherpen, kosten € 2,00 per voorwerp. Mis deze altijd gezellige ochtend niet, koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar. Kom niet te laat, planten wisselen al vroeg van eigenaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181484872 of 0622999471.

Muzieklessen kinderen

Rockanje - Volg vanaf maandag 22 april muzieklessen in Rockanje samen met andere kinderen bij Muziekvereniging Ons Genoegen. Deze muzieklessen worden elke maandag gehouden in de Welkomkerk om 15:45 uur. In totaal zijn het een reeks van 8 lessen, de kosten zijn €65. Het maakt niet uit dat je geen muzikale ervaring hebt. Het enige dat je hoeft mee te nemen is je glimlach. Een instrument zorgen zij voor. Je kan kiezen uit een slagwerk of blaasinstrument. Leeftijd vanaf 6 jaar. Aanmelden kan t/m zaterdag 20 april via 06-31587232 of leerlingen@onsgenoegenrockanje.nl.

Hermandad in Stuifakkers

Rockanje - Niet zomaar een harmonievereniging komt naar Rockanje, nee de Rotterdamse Politie Harmonie vereniging “Hermandad” is op zaterdagmiddag 13 april te gast in “Stuifakkers” aan de Briggemandreef 2. De Politie Harmonievereniging “Hermandad” is het muzikale visitekaartje van de Politie Eenheid Rotterdam en bestaat uit een groep van ongeveer 40 enthousiaste muzikanten die allemaal, buiten hun dagelijkse werkzaamheden, mooie muziek willen maken en dat deze middag graag willen delen met het publiek in Rockanje. De deuren van restaurant “De Branding” gaan deze zaterdagmiddag 13 april 2024 om 14.00 uur open, terwijl het optreden om 14.30 uur begint. Zoals gebruikelijk is de toegang weer gratis, en bent u van harte welkom! 

Biodanzaweek

Brielle - Ter ere van de 100ste geboortedag van de visionaire grondlegger van biodanza, Rolando Toro Araneda, vindt dit jaar een speciale editie plaats van de Nationale Biodanzaweek. In deze week, van 13 tot en met 21 april, is een reeks evenementen gepland om Biodanza meer bekendheid te geven in Nederland en om het gedachtegoed van Rolando Toro Araneda te eren. Ook in Brielle vieren zij de 100ste verjaardag van Rolando Toro Aranda, de cultureel antropoloog die Biodanza heeft uitgevonden en wiens droom het was de hele wereld te laten dansen. Zij nodigen dan ook iedereen uit om gratis mee te komen dansen op dinsdagavond 16 april of vrijdagmorgen 19 april in Art of Life Brielle.

Masterclass

Brielle - Zaterdag 20 april is er een Masterclass door Daan Manneke. Centraal staan zijn eigen orgelwerken. Aanvang 13.30 uur; Sint Catharijnekerk te Brielle. Toegang vrij. Deelnemers: Casper Struijk, student Codarts ( te spelen werk: Pneoo); Leander van den Bos, student Codarts( te spelen werk: Te Deum); Arjan den Ouden, afgestudeerd Codarts( te spelen werk: psalmen); Martijn Borsje, afgestudeerd Codarts ( te spelen werk: Variaties over de avondhymne “De avond rijst”}. Het prachtig klinkend Kamorgel samen met Daan Manneke staan garant voor een fantastische middag. Daan Manneke leidt eerst zijn eigen werken en de ontwikkeling daarvan in en vervolgens vindt de masterclass plaats.Voor de aanwezigen is er muziek om de masterclass goed te kunnen volgen!

Markt & Muziek

Zwartewaal - De Brielse Boer presenteert op zondag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur Markt & Muziek. Een markt met lokale ondernemers, producten, etenswaren en live muziek. De toegang is gratis. Lokale talenten zorgen voor de muzikale omlijsting, waaronder FAURE, Rachel Fiole en Kevin van Otterloo. Zelfs als het die dag minder goed weer is, is dit een leuk uitje. De markt en de optredens worden namelijk binnen in de gerenoveerde, monumentale schuur gehouden. Jonge bezoekers kunnen zich laten schminken en er zijn suikerspinnen te koop. Lokale producten die er aangeboden worden zijn o.a. etenswaren, thee, geurmengsels, bier, kaas, rabarberbubbels, tweedehands spullen, handgemaakte producten, wenskaarten, kinderkamer decoraties, handgemaakte sieraden, fashion, meel- en broodmixen, bamboe sokken, vintage woonaccessoires en speelgoed, handgemaakte tassen, riemen en etui’s, biologische schoonmaakproducten, paardencoaching en nog veel meer! Kom je met de auto, navigeer dan naar Buitengronden 7, Zwartewaal.

Zomertour Welzijn Ouderen

Brielle - Na de start in 2006 wordt dit jaar de 15e Zomertour gereden (in 2008, 2012, 2020 en 2021 is er niet gereden). Om deze mijlpaal te vieren hebben de vrijwilligers van Welzijn Ouderen Brielle weer een zestal mooie ritten voor u in petto. Er zitten dit jaar een aantal bijzondere ritten bij. De routes van bijna alle ritten zijn aangepast. Net als de restaurants waar ze naar toe gaan. Bij iedere rit stoppen ze, na ongeveer 75 minuten, voor een koffie- of een lunchpauze. Voor elke rit kunt u zich maar één keer opgeven. De vrijwilliger haalt u thuis op en brengt u na afloop weer naar huis. Indien nodig mag uw rollator mee. Op elke rit rijden maximaal tien auto’s mee. Meer info over de routes en de prijzen? Vraag het programmaboekje aan bij Welzijn Ouderen (0181) 728 281.

Trefpuntavond Leemgaarde

Oostvoorne - Op donderdag 18 april is er weer een Trefpuntavond in de Leemgaarde. Van 20:00 - 21:00 uur zijn de vrijwilligers van Fietsmaatjes Voorne aan Zee aanwezig om u kennis te laten maken met 1 van de 3 duo fietsen. Fietsmaatjes zijn er voor u wanneer u niet meer zelfstandig kunt fietsen maar eigenlijk wel weer eens een keertje op pad zou willen gaan op de fiets. Kom kijken wat zij voor u kunnen betekenen. Fietsmaatjes hebben vrijwilligers, die graag met u willen fietsen! Heerlijk door de duinen of gezellig naar een leuk restaurantje om een kopje koffie of thee te drinken. Vanaf 21.00 u komt Maurice, de pianist, voor een gezellige muziekje zorgen en kunt u nog even lekker met elkaar napraten en fietsplannen maken voor het voorjaar! Toegang gratis, de avond begint om 20.00 uur en duurt tot ca 22.00 u. Drankjes zijn voor eigen rekening. De ontmoetingsruimte is open vanaf 19.15 u.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant