Siem krijgt de medaille en bijbehorend certificaat uitgereikt
Siem krijgt de medaille en bijbehorend certificaat uitgereikt

Brons en zilver voor sporters Je eigen Pad

Algemeen 267 keer gelezen

Vierpolders - Afgelopen zaterdag was het NK kata in Ede. Kata is een judovorm waarbij je voorgeschreven judotechnieken demonstreert voor het oog van een 5-koppige jury. Deze geeft punten of minpunten en uiteindelijk komt hieruit een ranking. Van deze ranking gaan de beste 4 door naar de finaleronde. In deze ronde worden uiteindelijk de prijzen verdeeld.

Nienke en Willemijn Albert van Sportstichting Je eigen Pad deden dit jaar voor het eerst mee met katame-no-kata tot 23 jaar. Katame-no-kata is het kata dat gaat over de grondtechnieken. In de voorronden stonden de zussen nog op de eerste plaats, maar toen het ertoe deed waren ze toch de mindere, maar gingen met een mooie en welverdiende zilveren plak naar huis. Nu gaan ze oefenen voor hun zwarte band examen, waarbij ze ook dit kata mogen demonstreren. Ook kata leren? pia@jeeigenpad.nl of bel 06 11025353.

Sander Nederveld en Suzanne Tournier judo brons
Afgelopen zaterdag was in Ede een succesvolle judodag voor Sportstichting Je eigen Pad leden Sander Nederveld en Suzanne Tournier. Tijdens het NK kata demonstreerden ze het katame-no-kata, de grondtechnieken. Dat ze elke week sterker worden in hun uitvoering is al te zien op de trainingen, maar nu ook omgezet in een prachtige verdiende bronzen medaille tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Vol vertrouwen gaan ze volgende week deelnemen aan een toernooi in Frankrijk. Daarna gaat Sander zich volledig inzetten voor het behalen van zijn 2e dan wat tevens zijn afronding tot Judoleraar A is. Interesse in judo in Vierpolders? 06 11025353 of mail pia@jeeigenpad.nl

Siem Schokker zilver op Happy Judo Kids
Er zijn verschillende soorten wedstrijden bij judo. Het begint al jong, maar niet iedereen wil dan gelijk gaan voor een kampioenschap. Het is belangrijker om eerst te leren om wedstrijden te doen op een laagdrempelig niveau. Judo Happy Kids is daar heel geschikt voor. Iedereen krijgt punten of je nou gewonnen hebt of niet, je hebt toch je best gedaan?

Zaterdag was het zover dat judoka Siem Schokker de benodigde punten bijeen heeft voor het behalen van de zilveren judomedaille bij de Happy Judo Kids in Spijkenisse. Siem is judoka bij Sportstichting Je eigen Pad en kwam goed voorbereid aan bij deze wedstrijden, waarbij de judoka’s onderling beslissen wie er wint. Een waarnemer kijkt op de achtergrond mee of dat inderdaad de juiste is. Op deze manier leren de kinderen al op jonge leeftijd om te gaan met winst en verlies of juist op je strepen te staan als het nodig is. Ook dat is judo. Siem gaat door voor zijn gouden medaille, hij heeft er nu al zin in. 

Meer info of meedoen?
Meer leren over judo of een keer meedoen? Dit kan vanaf 4 jaar en hun oudste judoka is 77 jaar.

Bel of mail met astrid@jeeigenpad of 06 11025353.

Links Nienke en Willemijn Albert
Sander en Suzanne met hun bronzen plak op het NK
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant