World Predator Classic is een begrip in de hengelsportwereld.
World Predator Classic is een begrip in de hengelsportwereld.

10 jaar World Predator Classic vanuit Hellevoetsluis

Algemeen 374 keer gelezen

Hellevoetsluis - Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 juli 2024 wordt de tiende editie van de World Predator Classic (WPC) gehouden op het Haringvliet. In Theater Twee Hondjes werd 10 april jl. een informatiebijeenkomst gehouden waarin de WPC organisatie haar plannen voor het jubileum evenement ontvouwde.

Daan van Orselen, wethouder sport, verwelkomde de aanwezigen en sprak zijn tevredenheid uit over het feit dat de organisatoren van WPC graag contact zoeken met de samenleving. “10 jaar geleden begonnen met een voorzichtige start, is het evenement nu uitgegroeid tot een topevenement op het gebied van de vissport. Wereldwijd wordt gesproken over het evenement, het Haringvliet en Hellevoetsluis. Het is daarmee een activiteit die goed is voor de lokale economie en ik zie uit naar de jubileumeditie van 2024.”

Thorsten Trojan van Rheinlandboote blikte terug op 10 jaar World Predator Classic in Hellevoetsluis. “Deelnemers die zich willen inschrijven moeten vooraf een verschillende voorwaarden voldoen. Ze moeten in ieder geval een ‘cleaning project’ hebben opgezet. Wij sturen afvalzakken toe en deze moeten gevuld worden ingeleverd.”

10 jaar
Organisator Ross Honey over de 10e editie van World Predator Classic: “In 2013 kwamen we voor het eerst naar Hellevoetsluis met het idee voor een visevenement. Inmiddels is Hellevoetsluis een begrip in de hengelsportwereld geworden. Iedereen uit de top van de hengelsport komt naar deze vestingstad om mee te doen aan de wedstrijd met maar één doel voor ogen: deze prestigieuze wedstrijd winnen. “We are competing but we are one family, friends. Ik hoop en verwacht dat het jubileumevenement een groot spektakel zal worden. Ross sloot zijn toespraak af met de woorden: “Jullie leven in een prachtig gebied. Ik kijk er naar uit om binnenkort weer in Hellevoetsluis te zijn. Ik zie uit naar de kanonschoten!”.


Foto: Wil van Balen

Op dinsdag 2 juli vindt de vlaggenparade plaats van de World Predator Classic. Die dag vindt eerst de wedstrijd om de Junior Cup plaats en aan het eind van de middag vertrekken de boten om onder de Brug over de Haaven door te varen. Het wordt zoals gebruikelijk een spektakel van jewelste, met als hoogtepunt het bij de brug vol open draaien van de gashandel, met de motor van de boot half boven water. Staande op de brug heeft u het mooiste uitzicht, maar houdt daarbij rekening met een nat pak!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant