Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 340 keer gelezen

Opera in het Bolwerk

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u luisteren en kijken naar een opera, operette of musical bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk. Op woensdag 1 mei as. vertonen ze de opera Der Freischütz van de componist Carl Maria von Weber. Het is een opera met gesproken dialogen in vijf akten. Het verhaal is geschreven door Johan Friedrich Kind en gebaseerd op een spookverhaal van Johannes August Apel. Het Jagerskoor uit de derde akte wordt regelmatig als concertstuk uitgevoerd. Het speelt zich af in Bohemen in de tweede helft van de 17e eeuw. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. Afloop ongeveer 22.25 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 4,50 en Catharinapashouders betalen € 2,50 (Pinnen of contactloos). Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur).Of per email bij receptiewo@catharina.nl

Herdenkingsconcert

Brielle - Op 4 mei a.s. zal Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse weer haar jaarlijkse Herdenkings/Bevrijdingsconcert geven in de Catharijnekerk in Brielle. De aanvang is om 20.45 uur. Meer info via: info@randstedelijkmannenkoor.nl 

Tuintjesmarkt

Rockanje - Zaterdag 11 mei is er in Rockanje een tuintjesmarkt. Inwoners van Rockanje mogen op hun eigen grond spulletjes verkopen. Een mooie kans om iets leuks voor Moederdag te scoren. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan er gesnuffeld worden in de straten van Rockanje. Uw adres aanmelden kan ook. Op facebook tuintjesmarkt Rockanje of info@ toneelverenigingziezo.nl of 0610494377. Let op: Deelname is geheel op eigen risico (de organisatie en gemeente Voorne aan Zee zijn op generlei wijze aansprakelijk). De verkoop mag uitsluitend plaats vinden op eigen grond/erf/tuin of garage. Vanaf vrijdag 10 mei ligt er een papieren plattegrond bij de “Plus” in Rockanje. Ook is er een digitale plattegrond. 

Moederdag Jaarconcert

Oostvoorne - Op zondag 12 mei is het Moederdag Jaarconcert van Muziekvereniging Volharding in de Meander in Oostvoorne. Er wordt u weer een afwisselend programma aangeboden met harmonie, slagwerkgroep en leerlingen, met uiteraard in de pauze de befaamde loterij met leuke prijzen. Wat u zoal ten gehore zult krijgen: The Witch and the Saint The best of Andrew Lloyd WebberThunderstruckBongo Song Cordilleras de los Andes The Dancing SombreroTot slot, uitgevoerd door geheel Volharding: Bella Ciao! En alle moeders krijgen een presentje! De zaal gaat open om 13.00 uur. Entree € 10,= p.p. Donateurs hebben recht op 2 vrijkaarten. Kaarten zijn te reserveren via mail (bij voorkeur): volharding.donateurs@gmail.com. Telefonisch via 06-10488596 (tussen 16.00-18.00 uur) of 06-53207554 (na 17.00 uur).

Muzieklessen kinderen

Rockanje - Volg vanaf maandag 22 april muzieklessen in Rockanje samen met andere kinderen bij Muziekvereniging Ons Genoegen. Deze muzieklessen worden elke maandag gehouden in de Welkomkerk om 15:45 uur. In totaal zijn het een reeks van 8 lessen, de kosten zijn €65. Het maakt niet uit dat je geen muzikale ervaring hebt. Het enige dat je hoeft mee te nemen is je glimlach. Een instrument zorgen zij voor. Je kan kiezen uit een slagwerk of blaasinstrument. Leeftijd vanaf 6 jaar. Aanmelden kan t/m zaterdag 20 april via 06-31587232 of leerlingen@onsgenoegenrockanje.nl..

BEE HAPPY

Hellevoetsluis -  Op woensdagmiddag 1 mei wordt er een lezing gehouden over bijen op kinderboerderij “De Kerkestee”. Tijdens de lezing wordt besproken waarom bijen worden gehouden en wat hun belang is voor de natuur en de mensheid. Er zal worden ingegaan op moderne methoden van bijenhouderij en hoe het leven in een bijenkast eruitziet. Ook onderwerpen als voortplanting, het leven van bijen en de relatie ervan tot mensen komen aan bod. Daarnaast worden bijenproducten besproken. Dit is een uitgelezen kans voor iedereen die meer wil weten over bijen om vragen te stellen. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar op de kinderboerderij, dus reserveer tijdig. Aanmelden kan tijdens een bezoek aan de kinderboerderij of via 0181 311 484. 

Rondleiding en speurtocht

Hellevoetsluis - Op 5 mei 2024 nodigt Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis u uit voor rondleidingen en een fotospeurtocht langs het militaire erfgoed van de vesting. Om 13:00 uur begint een rondleiding over de historische kustbatterij met imposante 24 cm kanonnen, die de vestinghaven bewaakten tot aan de Eerste Wereldoorlog. Om 13:30 uur start “Sporen van de Tweede Wereldoorlog”, waarbij de gids u langs de overblijfselen van deze periode leidt, inclusief de FlAk bedding en de strategische rol van Hellevoetsluis. Kinderen kunnen onder begeleiding deelnemen aan een fotospeurtocht van 13:00 tot 14:30 uur. De bezoekersruimte is open van 13:00 tot 15:30 uur. Kosten zijn € 5,00 p.p. voor de rondleidingen, met halve prijs voor donateurs en kinderen onder 12 jaar. Aanmelden is verplicht via https://www.fronttaal.info of 06 31 25 49 09.

Theaterwandeling

Brielle - De geschiedenis van Brielle beleven? Dat kan op zaterdag 11 mei tijdens de StoryTrail Theaterwandeling. Verhalenverteller Brot van Gromme is je gids. Nou ja, gids... Droge feitjes en jaartallen gaat hij je niet vertellen. Spannende verhalen des te meer! De StoryTrail stadswandeling Brielle laat je de magie van verteltheater ervaren. Niet binnen in een zaaltje, maar frank en vrij in de buitenlucht. De straten, kades en vestingwerken van Den Briel vormen het decor waarin je de historische verhalen van de stad gaat beleven. Fantastische verhalen zijn dat, want Brielle heeft in de loop der jaren heel wat meegemaakt. Beroemde zeevaarders zijn hier geboren, zoals Maarten Tromp en Witte de Witt. Daar ga je tijdens deze wandeling zeker meer over horen. In de gepassioneerde verhalen van verteller Brot kom je oog in oog te staan met deze eeuwenoude mannetjesputters en hun tijdgenoten. Voor je het weet, wandel je dwars door een groot historisch avontuur. Ga je mee? De verhalenverteller zal je met open armen ontvangen. De StoryTrail Theaterwandeling Brielle begint op zaterdag 11 mei 2024 om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Avond-Vierdaagse

Rockanje - De jaarlijkse Avond-Vierdaagse in Rockanje, wordt dit jaar alweer voor de 48ste keer gehouden. De start van deze 48ste Avond-Vierdaagse zal zijn op dinsdag 28 mei 2024, vanuit Zorgcentrum Stuifakkers, gevestigd aan de Briggemandreef te Rockanje. De afstanden, die er gewandeld kunnen worden zijn de 5 km, 10 km en 15 km, per avond. De routes gaan door en langs de duinen, over het strand, maar ook door de polders. Kijk op de website www.avondvierdaagsewestvoorne.nl voor meer informatie en starttijden en dergelijke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant