Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 969 keer gelezen

Militair erfgoed

Hellevoetsluis - Op 5 mei 2024 nodigt Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis u uit voor rondleidingen en een fotospeurtocht langs het militaire erfgoed van de vesting. Om 13:00 uur begint een rondleiding over de historische kustbatterij met imposante 24 cm kanonnen, die de vestinghaven bewaakten tot aan de Eerste Wereldoorlog. Om 13:30 uur start “Sporen van de Tweede Wereldoorlog”, waarbij de gids u langs de overblijfselen van deze periode leidt. Kinderen kunnen onder begeleiding deelnemen aan een fotospeurtocht van 13:00 tot 14:30 uur. De bezoekersruimte is open van 13:00 tot 15:30 uur. Kosten zijn € 5,00 p.p. voor de rondleidingen, met halve prijs voor donateurs en kinderen onder 12 jaar. Aanmelden is verplicht via https://www.fronttaal.info of 06 31 25 49 09.

Theaterwandeling

Brielle - De geschiedenis van Brielle beleven? Dat kan op zaterdag 11 mei tijdens de StoryTrail Theaterwandeling. Verhalenverteller Brot van Gromme is je gids. Nou ja, gids... Droge feitjes en jaartallen gaat hij je niet vertellen. Spannende verhalen des te meer! De StoryTrail stadswandeling Brielle laat je de magie van verteltheater ervaren. Niet binnen in een zaaltje, maar frank en vrij in de buitenlucht. De straten, kades en vestingwerken van Den Briel vormen het decor waarin je de historische verhalen van de stad gaat beleven. Fantastische verhalen zijn dat, want Brielle heeft in de loop der jaren heel wat meegemaakt. Beroemde zeevaarders zijn hier geboren, zoals Maarten Tromp en Witte de Witt. Daar ga je tijdens deze wandeling zeker meer over horen. In de gepassioneerde verhalen van verteller Brot kom je oog in oog te staan met deze eeuwenoude mannetjesputters en hun tijdgenoten. Voor je het weet, wandel je dwars door een groot historisch avontuur. Ga je mee? De verhalenverteller zal je met open armen ontvangen. De StoryTrail Theaterwandeling Brielle begint op zaterdag 11 mei 2024 om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Kleine prestentatie WO II

Brielle - De komende weken is in het Historisch Museum Den Briel een kleine presentatie te zien van voorwerpen die stille getuigen zijn van Brielle en Voorne tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum toont deze voorwerpen uit de deelcollectie WO II van het museum elk jaar in de periode eind april t/m de eerste weken van mei. Van vrijdag 2 t/m zondag 5 mei vindt in Brielle het Bevrijdingsfestival plaats. Het museum is tijdens het festival alle dagen geopend. Voor meer informatie en het programma tijdens het bevrijdingsfestival in Brielle: www.bevrijdingsfestivalbrielle.nl. Markt 1, 3231 AH Brielle www.historischmuseumdenbriel.nl 

Museum Den Briel

Brielle - Tijdens de meivakantie t/m 5 mei zijn in Historisch Museum Den Briel verschillende activiteiten te doen. Voor de jonge kinderen zijn er de speurtochten Ahoy zeebonken, het Geuzenpaspoort en het verkleden. Voor oudere kinderen en volwassenen is er vanaf nu het dilemmaspel “Wat zou jíj doen”?  Het leven aan boord van de Brederode en andere schepen was hard. Ziektes, lijfstraffen en gevechten op volle zee. De bemanning moest 100% gehoorzamen aan de kapitein of admiraal. Maar zou jij gehoorzamen als je een lijfstraf uit moest delen of andermans bezittingen moest platbranden? Deze en meer dilemma’s kom je in de meivakantie tegen in de Zeeheldenzaal en in de VOC-zaal van Historisch Museum Den Briel. En verder zijn er allerlei interactieve onderdelen te vinden bij de vaste presentatie over de Tachtigjarige Oorlog en bij de archeologische sectie Het Brielse Kloosterleven Opgegraven. Markt 1 Brielle. 

Wilde planten leren kennen

Rockanje - Ontdek de natuur om je heen met de cursus ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’. Leer over de diversiteit aan planten in de omgeving van Voorne, van duinen tot strand. De cursus, georganiseerd door KNNV en IVN, bestaat uit drie avonden theorie en twee ochtendexcursies. Ervaren vrijwilligers begeleiden de cursus in het bezoekerscentrum Tenellaplas. Kosten zijn €35,- voor leden, €42,50 voor niet-leden. Maximaal 20 deelnemers. Data: woensdagavonden 26 juni, 3 juli, 10 juli (19:30 – 22:00 uur), zaterdagochtenden 29 juni, 13 juli (10:00 – 12:00 uur). Aanmelden voor 8 juni 2024 bij cursus.knnv.ivn@gmail.com of bel Luc Coenen (06-16296225) / Erik de Boer (06-19019010) voor meer informatie.

Tuintjesmarkt

Rockanje - Zaterdag 11 mei is er in Rockanje een tuintjesmarkt. Inwoners van Rockanje mogen op hun eigen grond spulletjes verkopen. Een mooie kans om iets leuks voor Moederdag te scoren. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan er gesnuffeld worden in de straten van Rockanje. Uw adres aanmelden kan ook. Op facebook tuintjesmarkt Rockanje of info@ toneelverenigingziezo.nl of 0610494377. Let op: Deelname is geheel op eigen risico (de organisatie en gemeente Voorne aan Zee zijn op generlei wijze aansprakelijk). De verkoop mag uitsluitend plaats vinden op eigen grond/erf/tuin of garage. Vanaf vrijdag 10 mei ligt er een papieren plattegrond bij de “Plus” in Rockanje. Ook is er een digitale plattegrond. 

Moederdag Jaarconcert

Oostvoorne - Op zondag 12 mei is het Moederdag Jaarconcert van Muziekvereniging Volharding in de Meander in Oostvoorne. Er wordt u weer een afwisselend programma aangeboden met harmonie, slagwerkgroep en leerlingen, met uiteraard in de pauze de befaamde loterij met leuke prijzen. Wat u zoal ten gehore zult krijgen: The Witch and the Saint The best of Andrew Lloyd WebberThunderstruckBongo Song Cordilleras de los Andes The Dancing SombreroTot slot, uitgevoerd door geheel Volharding: Bella Ciao! En alle moeders krijgen een presentje! De zaal gaat open om 13.00 uur. Entree € 10,= p.p. Donateurs hebben recht op 2 vrijkaarten. Kaarten zijn te reserveren via mail (bij voorkeur): volharding.donateurs@gmail.com. Telefonisch via 06-10488596 (tussen 16.00-18.00 uur) of 06-53207554 (na 17.00 uur).

Herdenkingsconcert

Brielle - Op 4 mei a.s. zal Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse weer haar jaarlijkse Herdenkings/Bevrijdingsconcert geven in de Catharijnekerk in Brielle. De aanvang is om 20.45 uur. Meer info via: info@randstedelijkmannenkoor.nl

Rouw Café Humanitas

Spijkenisse - Op maandag 6 mei opent Humanitas Steun bij Rouw weer de deur van het Rouwcafé. Mensen die hun partner of dierbare zijn verloren kunnen hier elkaar ontmoeten, in gesprek gaan en verhalen delen. Herkenning en erkenning geven steun. Ook zijn er vrijwilligers van Humanitas aanwezig. Tussen 13.30 en 15.30 uur bent u van harte welkom in Wijkcentrum de Hoek, Zwanenhoek 86 A te Spijkenisse. Consumpties zijn voor rekening van Humanitas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant