Afbeelding

“Stuifakkers” vierde Bevrijdingsdag

Algemeen 368 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen zondag werd er op veel plaatsen in Nederland Bevrijdingsdag gevierd. Ook in Rockanje hing bij “Stuifakkers” aan de Briggemandreef niet alleen de vlag in top, maar werd er speciaal voor de senioren een mooie muziekmiddag georganiseerd. 

Een middag waarbij de aftrap werd gegeven door trompettist Arjo Briggeman, die met het spelen van het Wilhelmus en niet onbelangrijk, een meezingende zaal, de toon zette voor de bijzonder sfeervolle middag. Zangeres Jasmijn die daarna het muzikale stokje overnam, bezorgde, gekomen uit Amersfoort, de gasten, die bij aanvang ook nog eens genoten hadden van een 130 tal punten appeltaart met slagroom, een onvergetelijke middag tijdens de 79e keer dat in ons land de bevrijding werd gevierd. Organisatoren gaven dan ook aan op korte termijn bij elkaar te komen, om de voorbereidingen te treffen voor de grootse 80e viering van Bevrijdingsdag in Rockanje. Na de pauze met Oudhollands hapje en een drankje vond er op het podium een metamorfose plaats, en was Jasmijn de onvergetelijke Dorus geworden.

Als Dorus trakteerde zij de gasten dan ook op mooie liedjes uit zijn repertoire, om daarna gewoon weer als Jasmijn het mooi memory’ s uit de musical Cats ten gehore te brengen gevolgd door het altijd indrukwekkende en emotionele Halleluja van Lennard Cohen. Tenslotte werd er genoten van een vijftal winnende Nederlandse songfestival liedjes, en als afsluiting het door de hele zaal, en zeker door de vrijwilligersgroep van “Stuifakkers” meegezongen ‘We’ll meet again’. Trompettist Arjo Briggeman, zangeres Jasmijn en de vrijwilligers van Catharina thuis op Voorne zijn er weer in geslaagd een hele mooie middag op poten te zetten, die opnieuw door vele senioren ontzettend is gewaardeerd. Uitgekeken wordt er dan ook al weer naar de 25e mei, als het uit 26 geüniformeerde dames bestaande Rotterdamse politie vrouwenkoor “Proces Vocaal” onder leiding van hun dirigent Chiel Naber “Stuifakkers” in Rockanje bezoekt.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant