Afbeelding

Giedo bij City Racing Rotterdam

Actueel 75 keer gelezen

Rotterdam - Vol trots bevestigt organisator Rotterdam Racing vandaag officieel de deelname van Giedo van der Garde en Caterham F1 Team aan City Racing Rotterdam.

De enige Nederlandse coureur in de Formule 1 op dit moment maakt op zondag 26 augustus zijn debuut tijdens City Racing. Tevens voor het team van Caterham F1 wordt het de eerste kennismaking met het grotendeels gratis toegankelijk racespektakel. Honderdduizenden bezoekers waren in 2011 getuige van demonstraties van Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari.

Dit jaar neemt het Maleisische Caterham F1 Team met twee oud-deelnemers van City Racing deel aan het Formule 1 kampioenschap. Zowel Heikki Kovalainen als Vitaly Petrov namen met Renault in respectievelijk 2008 en 2010 deel aan het grootste Formule 1-evenement van Nederland. Begin dit jaar bevestigde Caterham van der Garde als reservecoureur van het team naast zijn functie als één van de twee coureurs van het GP2-team Caterham Racing. Als testcoureur van onder andere Spyker en Renault heeft de 27-jarige coureur de nodige kilometers aan ervaring opgebouwd en dat stelt hem in staat om op 26 augustus een spectaculaire show te geven.

Van der Garde is enorm verheugd om voor zijn thuispubliek een demonstratie te geven. ‘Al jaren volg ik City Racing Rotterdam en ben zeer blij met de uitnodiging van de organisatie. Ik zorg dat de massaal toegestroomde bezoekers niets te kort komen. Afgelopen weekend heb ik met succes al een voorproefje gegeven tijdens het Goodwood Festival in Engeland. Ik kijk er naar uit alle fans kennis te laten maken met de Caterham F1 Team en ga er een spectaculaire show van maken’, aldus de enthousiaste van der Garde.

Organisator Rotterdam Racing is zeer verheugd om de ambitieuze Giedo van der Garde toe te voegen aan de line-up. ‘We zijn blij Giedo aan onze line-up te kunnen toevoegen. Hij voegt zich in het rijtje met Nederlandse F1-coureurs Albers, Doornbos, Tung, Lammers en Verstappen die eerder al een demonstratie gaven. We zijn trots dat er dit jaar weer een Nederlander aanwezig is in een Formule 1 auto bij City Racing. Met Caterham F1 Team en het al bevestigde Mercedes AMG Petronas team met Nico Rosberg laten we zien dat ondanks uitdagende tijden in evenementenland het niveau van City Racing gehandhaafd blijft’, aldus medeorganisator Herman Vaanholt.

Achter de schermen is de voorbereiding voor de achtste editie in volle gang en wordt er druk gewerkt aan een spectaculair programma. Naast Van der Garde en Caterham zijn er al enkele namen bekend gemaakt waarvan het Mercedes AMG Petronas team met Nico Rosberg er één is. Naast de Formule 1 is stuntcoureur Terry Grant aanwezig om wederom een spectaculaire show te geven. De komende periode worden er nog diverse namen toegevoegd aan de line-up van de achtste editie van City Racing. Voor wie niets wilt missen van alle actie zijn er nog vip- en tribunetickets te koop via www.cityracing.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant