Afbeelding

Rondvaart door Maasvlakte2

Actueel 99 keer gelezen

Regio - Sinds een paar weken heeft het infocentrum Futureland op de Maasvlakte er een nieuwe attractie bij: De Futureland Ferry.

Was het al een paar jaar mogelijk om met een treintje (kortgeleden vervangen door een bus) de aanleg van de Maasvlakte over land te verkennen, nu kan dat sinds kort ook over water.

In de oude salonboot de Navigathor vaart u o.l.v. een gids ruim 1 uur langs en door de nieuwe havens van Maasvlakte2 . U ziet o.a. de kademuren (meer dan1kilometer lang) , de metershoge kranen (wel 80 meter) en de nieuw aangelegde duinen. Ondertussen vertelt de gids over de aanleg en de vondsten tijdens de graafwerkzaamheden. Nog niet lang geleden zijn een wild paard van 25.000 jaar geleden, een bommenwerper en 25 granaten uit de oorlog gevonden.

Een unieke kans om dit Nieuwe stukje Nederland vanaf het water te zien en het kan maar 9 maanden, want dan gaat de haven definitief dicht en mogen er gaat de boot weer uit de vaart om plaatst te maken voor de grootste containerschepen ter wereld die volgens de gids lijken op drijvende flatgebouwen.
Wilt deze unieke kans meemaken? Kijk op www.futureland.nl of bel 0102522520.
Kijk ook op www.zuid-hollandse-eilanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant