Afbeelding

Nieuwe afvalinzamelaar

Actueel 112 keer gelezen

Vanaf 2 januari 2013 zamelt Van Gansewinkel het huishoudelijk afval in Westvoorne in. Dit is het resultaat van een onlangs afgeronde aanbestedingsprocedure. De ophaaldagen en manier van inzamelen blijven ongewijzigd.

Enkele wijzigingen zijn er wel. Zo zal het grofvuil per kern maximaal 2x per maand worden opgehaald en wordt het kunststof verpakkingsafval voortaan in de gehele gemeente op dezelfde dag ingezameld. Alle details en aanvullende informatie staan in de Afvalkalender 2013, die de gemeente deze maand huis-aan-huis verspreidt.

Correct aanbieden
Nadrukkelijker gaat de aandacht uit naar het correct aanbieden van het huishoudelijk afval. Daarvoor geldt: het juiste afval in de juiste bak; kunststof verpakkingsafval uitsluitend in de gratis Plastic Heroes-zakken; de minicontainer uiterlijk om 7:30 uur aan de openbare weg; maximaal 75 kilo in de minicontainer; een minicontainer met gesloten deksel aanbieden (zonder uitstekende voorwerpen) en het afval in de minicontainer niet aanstampen.

Waarschuwing
Bij afwijking van deze aanbiedregels wordt een waarschuwing op de minicontainer achtergelaten. De waarschuwing wordt geregistreerd op adres. Bij een volgende foutieve aanbieding wordt de minicontainer niet geleegd.

Klachtennummer
Tot slot wijzigt het telefoonnummer voor klachten over de inzameling van het huishoudelijk afval. Mocht onbedoeld de minicontainer niet zijn geleegd of zijn er andere klachten over de inzameling, dan kan vanaf 2 januari 2012 contact worden opgenomen met Van Gansewinkel via (0181) 33 01 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant