Afbeelding

Tropische temperaturen in Tinte

Actueel 139 keer gelezen

De plattelandsjongeren van Voorne hebben 7 en 8 december hun jaarlijkse toneeluitvoeringen gehouden in het verenigingsgebouw van Tinte. De temperaturen buiten lagen rond 0 graden, maar binnen was het tropisch warm.

Het podium was omgetoverd tot een onbewoond eiland, compleet met zand, palmbomen en heldere lucht. Alle bezoekers waren er getuige van dat er 4 drenkelingen ter plekke aanspoelden op het tropische eiland. Eenmaal weer op krachten gekomen, gingen zij op ontdekkingstocht over het eiland. De één vond hout om een hut te maken, de ander ontdekte een pensionnetje met te huren kamers. Een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper zorgde voor wat opschudding. ‘s Nachts zorgden niet alleen de kakkerlakken en malariamuggen voor onrust.

Wanneer iedereen eindelijk in slaap is, klinken er stemmen bij de hut. 1 van de drenkelingen ontwaakt en alarmeert de anderen over de aanwezigheid van bosjesmannen op het eiland. Iedereen is in rep en roer, behalve de vogelwetenschapper. Hij legt uit dat er nog 2 bewoners op het eiland zijn, die ook nog een pensionnetje runnen. De vrouw van het stel van het pension wil de gasten entertainen en neemt ze mee naar een open plek. Daar komt ineens een Bosjesman tevoorschijn! Deze schreeuwt enkele kreten en laat de vrouw haar gasten vastbinden. Tijdens de ceremonie van het offeren komen er plots nog 2 bosjesmannen uit de bosjes gesprongen en die jagen bij iedereen de stuipen op het lijf!

Wanneer het bijna uit de hand dreigt te lopen, maken de bosjesmannen bekend wie zij zijn en kan iedereen weer opgelucht ademhalen. Behalve de vrouw van het pensionnetje, zij is boos op haar man, die voor goud naar het eiland is gekomen en niet voor het pensionnetje. Wanneer er een schip voorbij vaart, gaat zij dolgraag weg van het eiland en haar man. Wanneer zij in de zee wil stappen komt haar man aangerend en die maakt zijn excuses. Daarmee komt het weer goed tussen hen en samen gaan zij op weg naar Scheveningen om het Kurhaus over te nemen. De vogelwetenschapper blijft op het eiland achter, maar niet alleen, zijn nieuwe grote liefde blijft bij hem. Samen gaan zij op zoek naar een zeer zeldzame vogel: het similonifaasje.

De plattelandsjongeren lieten de bezoekers genieten van het stuk “alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar” van Anneke Steffers. Na maanden van repeteren, konden de spelers hun talenten laten zien aan het publiek. De vele lovende reacties achteraf maakten het voor hen weer een onvergetelijk weekend!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant