Ook in 2011 gaven kinderen, leerkrachten en ouders een spontaan openluchtconcert op het schoolplein van OBS Het Overbos in Oostvoorne.
Ook in 2011 gaven kinderen, leerkrachten en ouders een spontaan openluchtconcert op het schoolplein van OBS Het Overbos in Oostvoorne.

Sfeervol kerstfeest Het Overbos

Actueel 146 keer gelezen

Leerlingen, leerkrachten, ouders en het Voorns Talentenhuis zullen op woensdagavond 19 december ervoor zorgen dat basisschool OBS Het Overbos in Oostvoorne een sfeervol kerstfeest tegemoet gaat. Door een gezamenlijke inspanning is er vanaf 17.00 uur op het schoolplein een optreden door een geïmproviseerd orkest en koor bestaande uit leerlingen, leerkrachten en ouders die ongetwijfeld prachtige kerstliederen ten gehore brengen.

Na het optreden, om circa 17.30 uur, gaan de leerlingen met hun leerkracht naar het klaslokaal voor een kerstdiner met verschillende gangen dat de ouders hebben samengesteld. Het eten wordt afgewisseld met het vertellen van kerstverhalen, opvoeren van kerststukjes en zingen van kerstliedjes. Op het schoolplein is het vanaf 18.30 uur een gezellig samenzijn voor ouders - ook andere inwoners uit Oostvoorne zijn welkom - om onder het genot van een lekker drankje, vele brandende kaarsjes en enkele houtkorven bij te praten of nader met elkaar kennis te maken. Op het schoolplein is vorige week al een zeer grote kerstboom - geschonken door de families Den Broeder en Kohrt - door loonbedrijf Stolk uit Oostvoorne op zijn plek gezet en door Opa Vis en schooldirecteur Bussink met lichtjes versierd.

De muzikale samenwerking op OBS Het Overbos tijdens het jaarlijkse kerstfeest begint inmiddels een traditie te worden. Dit jaar voegt ook de groep 'Sing It' van het Voorns Talentenhuis zich bij dit initiatief. Dit zijn allemaal leerlingen die in het kader van naschoolse activiteiten bij het Voorns Talentenhuis hun verborgen talenten ontplooien. Het nieuwe koor zal liederen zingen terwijl ouders en hun kinderen op het plein arriveren. Als de meeste mensen aanwezig zijn, zullen ook ouders, leerlingen en leerkrachten meedoen en gezamenlijk liederen zingen. In de klassen is in de aanloop naar het kerstfeest met alle kinderen een nieuw lied ingestudeerd, dat ook op deze avond ten gehore wordt gebracht. Verder is er een speciaal orkest, bestaande uit een groep kinderen, die onder andere op keyboard het lied Jingle Bells zullen spelen. Om ongeveer 19.00 uur is het kerstdiner en de kerstviering op OBS Het Overbos ten einde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant