Afbeelding

Aula begraafplaats groter

Actueel 124 keer gelezen

Rockanje - Binnenkort wordt de aula van de begraafplaats in Rockanje uitgebreid. Nu kunnen er 80 personen tegelijkertijd een dienst bijwonen. Na de uitbreiding is dit aantal verhoogd naar 140.

De beheerder van de begraafplaats is gestart met voorbereidende werkzaamheden. Begin 2013 start de aannemer met de uitvoering van de werkzaamheden voor de uitbreiding van de aula. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen kan de nieuwe aula in mei 2013 in gebruik genomen.

Na de uitbreiding is de aula geschikt voor 140 personen. De bestaande aula is geschikt voor 80 personen. Regelmatig wonen meer mensen een dienst bij dan in de huidige situatie mogelijk is. In de afgelopen jaren moesten bij vijftien procent van de diensten mensen buiten de aula een dienst volgen. Sommige mensen kiezen om die reden bewust om de dienst in een andere locatie te houden; een onwenselijke situatie!

De begraafplaats blijft tijdens de uitbreiding volgens de normale tijden toegankelijk voor bezoekers. Bezoekers moeten wel rekening houden met enige overlast door de werkzaamheden.

Aula zo lang mogelijk open
De aannemer bouwt eerst de uitbreiding. Op die manier blijft de aula zo lang mogelijk geopend. Tijdens het uitbreiden van de aula blijven diensten mogelijk. Begin maart wordt de aula helemaal gesloten om de verbouwing af te ronden. De aula zal in totaal zes weken gesloten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant