Afbeelding

Eerste kerstconcert Bollaarshoeve

Actueel 86 keer gelezen

Dit weekend hebben de AMV-leerlingen van lokatie Brielle hun eerste podiumervaring opgedaan. Zij deden dit eerst met hun eigen besloten concert bij Woonlokatie Bollaarshoeve, en een dag later in de bibliotheek van Hellevoetsluis, een concert dat voor iedereen toegankelijk was.

Deze leerlingen hebben nog niet gekozen voor een specifiek instrument, maar oriënteren zich op allerlei facetten van muziek en muziekinstrumenten. Zij doen dit in een groep van maximaal 15 kinderen, en verheugd waren we dat maar liefst 13 kinderen van de partij konden zijn. Natuurlijk mochten ze hun ouders meenemen.

Ze starten met een bewegingsliedje “swingorkest”, met de pakkende zin samen met anderen spelen is cool. Al snel zat de stemming erin en lieten zij van zich horen zingend, en later spelend op de blokfluit. De bewoners lieten goed merken dat ze de liedjes “uit de oude doos” herkenden en waardeerden, en velen gingen enthousiast mee neuriën, of zingen. Als afsluiting lieten de AMV1 leerlingen horen hoe “muziek van Kerstmis” klinkt. Dat deden ze met boomwhackers: felgekleurde pvc-buizen , maar ook met belletjes en een trom. Daarna was het de beurt van de AMV2 leerlingen, die ons lieten horen dat je al veel kerstliedjes kunt spelen na een jaar muziekles. De oudste van het stel, durfde zelfs met haar moeder en hulp van de juf, het liedje Oh Dennenboom, met tegenstem op de dwarsfluit ten gehore te laten spelen. Maar ook de anderen van AMV2 lieten horen hoe enthousiast en muzikaal ze zijn.

Diverse bewoners vertelden wat een fijne ochtend ze hebben gehad, en de leerlingen straalden. Wederom werd bewezen dat muziek iets met je doet, of je nu groot of klein bent, gezond of als je lichaam en geest niet meer helemaal optimaal werkt. Vertederend was te zien, dat een jong peuterbroertje zich niet liet verleiden zijn grote trom te ruilen voor een kleinere van een van de bewoners. Deze interactie brengt de vrolijke noot, en maakt dat iedereen geniet. Een bewoner vertelde achteraf dat zij steeds moest denken aan vroeger, haar moeder speelde blokfluit en haar vader piano. En die momenten probeerden de organisatoren voor de bewoners teweeg te brengen.

Eenmaal de smaak te pakken gekregen, mochten de AMV-leerlingen ook meedoen, op het kerstconcert dat gegeven is in de bibliotheek in Hellevoetsluis zondagmiddag. Als laatste van het concert mochten ze wederom laten horen wat ze geleerd hebben. Dit keer werd het publiek gevraagd om mee te doen en te luisteren naar “de muziek van Kerstmis”. Het publiek, dat in groten getale was gekomen, alsmede de muzikanten werden naderhand bedankt door de organisatoren, en werd eerst een algemene wens uitgesproken: de wens dat de muziekschool Voorne, kan blijven bestaan en naderhand een kerstwens, die met zijn allen gezongen, gespeeld, en getrommeld is: We Wish you a merry christmas! Al met al een goede start voor de jongste leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant