Afbeelding

Erwtensoep op Futureland

Actueel 95 keer gelezen

In FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, is het winterprogramma in volle gang. Bezoekers die met de FutureLand Ferry een rondvaart maken door het nieuwste en modernste stuk havengebied van Europa, staat een winterse verrassing te wachten.

Tijdens de unieke vaartocht door de haven in aanbouw ontvangt iedereen aan boord een heerlijke kop warme erwtensoep. Gedurende de kerstvakantie worden extra instaprondleidingen door FutureLand georganiseerd en voor de kinderen zijn er speciale kinderrondleidingen. Deze ontdekkingstocht is er voor kinderen van 6-9 jaar en vanaf 10 jaar. Tweede kerstdag is FutureLand geopend en kunnen bezoekers genieten van glühwein, appelbeignets en kerstmuziek.

Kademuren en gratis erwtensoep
Sinds juni dit jaar kunnen bezoekers van FutureLand een rondvaart maken langs nieuwe kades en vers opgespoten land door de havens van Maasvlakte 2. Vanaf het water krijgen bezoekers een nieuwe kijk op de haven van de toekomst. Een ervaren gids van FutureLand vertelt het verhaal over Maasvlakte 2, waar in 2014 de grootste containerschepen zullen afmeren. Vanaf zondag 23 december tot en met zondag 6 januari ontvangt iedereen aan boord een kop dampende erwtensoep om het ultieme wintergevoel te ervaren. De FutureLand Ferry vaart op dagen dat FutureLand open is en vertrekt voor de deur van het informatiecentrum. De vaartocht duurt ongeveer een uur en een kaartje kost € 8,75 per persoon.

Nieuwsgierige kinderen verzamelen
Bezoekertjes en hun ouders/begeleiders kunnen tijdens de kerstvakantie aanschuiven bij een presentatie die toegankelijk is en uitleg geeft over de aanleg van Maasvlakte 2 en alles wat daarbij komt kijken. Alle aspecten van dit grootse project komen aan bod, in begrijpelijke taal voor kinderen. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag en maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar. Op 2e kerstdag is FutureLand geopend en extra sfeervol ingericht. De kinderrondleidingen starten om 12:00 en 15:00 uur.

Details kinderrondleidingen
De kinderrondleidingen door FutureLand zijn gratis toegankelijk en worden georganiseerd van zondag 23 december tot en met zondag 6 januari. Op de volgende dagen starten de speciale FutureLand kinderrondleidingen om 12:00 uur en 15.00 uur: zo. 23/12, wo. 26/12, do. 27/12, vrij. 28/12, zo. 30/12, wo. 2/1, do. 3/1, vrij. 4/1 en zondag 6/1.

NB: Op zaterdagen, maandagen, Eerste kerstdag en dinsdag 1 januari is FutureLand gesloten.

Combinatie ticket
Bezoekers van FutureLand kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.). Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost € 13,- per persoon. Kijk voor informatie en het maken van reserveringen op www.futureland.nl.

Nieuwe tentoonstelling ‘Baggerschatten’
Sinds kort heeft FutureLand een nieuwe permanente tentoonstelling toegevoegd aan de collectie. De tentoonstelling ‘Baggerschatten’ toont een dwarsdoorsnede van de meest interessante vondsten die bij de aanleg van Maasvlakte 2 zijn gedaan. Alle voorwerpen zijn afkomstig uit het zand dat van de Noordzeebodem is gebaggerd. De tentoonstelling loopt uiteen van een aardewerken Baardmankruik tot flessenpost en van een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot een haaientand van ca. 120.000 jaar oud.

Over FutureLand
In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themadagen, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Onlangs ontving FutureLand de 440.000ste bezoeker. Kijk voor meer informatie, de programmering van 2013 en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant