Afbeelding

Werkzaamheden Westvoorneweg N496

Verkeer 348 keer gelezen

In het voorjaar van 2013 start de provincie Zuid-Holland in samenwerking met waterschap Hollandse Delta met de aanleg van twee rotondes op de N496 (bij de Molendijk en Lodderlandsedijk in Rockanje, gemeente Westvoorne) om de verkeersveiligheid te verhogen. Voorafgaand aan de aanleg van de twee rotondes verleggen nutsbedrijven een aantal kabels en leidingen.

Als wegbeheerders hebben de provincie en het waterschap er belang bij dat de verkeersveiligheid op deze kruisingen verhoogd wordt. Door rotondes aan te leggen en de rotondes in te richten volgens de principes van Duurzaam Veilig wordt dit gerealiseerd.

Het verleggen van leidingen en kabels rondom de nieuw aan te leggen rotondes bij de Molendijk en Lodderlandsedijk in Rockanje wordt voorafgaand aan de aanleg van de rotondes uitgevoerd. Zo wordt vertraging en onnodige overlast voor het verkeer tijdens de aanleg van de twee rotondes voorkomen. Eind 2012 is de provincie Zuid-Holland hiermee gestart. Vanwege de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden enkele maanden stilgelegd. Vanaf begin februari hervatten de nutsbedrijven de werkzaamheden, er kan dan enige overlast voor het verkeer zijn. Deze werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, zes tot acht weken. Vervolgens start de provincie met de aanleg van de twee rotondes. Over de werkzaamheden en afsluitingen voor de aanleg van de rotondes volgt te zijner tijd meer informatie.

De meest actuele informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/n496. Daar staat ook een contactformulier voor eventuele vragen en opmerkingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant