Afbeelding

Dag van de Rechten van het Kind

Actueel 227 keer gelezen

REGIO - Op 20 november j.l. hebben alle leden van de regionale Kinderraad van de regio Zuid-Holland van Kinderopvang Humanitas de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Zij waren van de partij bij een bruisend evenement tegen kindermishandeling in het ADO stadion, georganiseerd door Stichting Geheim Geweld.

Vanuit alle hoeken van de provincie Zuid-Holland en het onderste puntje van de provincie Noord-Holland zijn de kinderen vanuit de centra voor buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas, samen met hun pedagogisch medewerkers, afgereisd naar Den Haag. De kinderen kwamen vanuit Heemstede, Noordwijk, Den Haag, Rotterdam, Nieuwerkerk a/d IJssel, Waddinxveen, Rozenburg Brielle en Westvoorne naar het ADO stadion om aan diverse activiteiten mee te doen die allen in het teken stonden van de Rechten van het Kind. 

Om 14.00 uur werden zij bij het ADO stadion verwelkomt door Dennis Weening. Natuurlijk moesten er handtekeningen uitgedeeld worden en zijn alle kinderen met hem op de foto gegaan.

De Kinderombudsman, Marc Dulleart, opende de middag en vertelde de kinderen over zijn werk, de Internationale dag van de Rechten van het kind én de koppeling met Stichting Geheim Geweld: Kinderen hebben het recht om in een veilige omgeving op te groeien. Na zijn praatje was het tijd voor een actieve bijdrage van de kinderen. Zo’n 100 spinning fietsen stonden klaar om door de kinderen bereden te worden en zo geld in te zamelen voor de bestrijding van kindermishandeling voor de Haagse Stichting Geheim Geweld.  

Na deze inspanning werd de groep uitgenodigd om te luisteren naar het verhaal van Kim, die vertelde over haar eigen jeugd waarin ze te maken kreeg met verwaarlozing. De kinderen vonden dit erg indrukwekkend en hadden ook een aantal vragen voor Kim, welke door Kim beantwoord werden. 

Na dit indrukwekkende verhaal was de tijd aangebroken om samen met Pierre Wind ( de hyperactieve topkok) aandacht te besteden aan een ander Recht van het kind: Het recht op gezonde voeding.

Onder enthousiaste leiding van Pierre werden de meest prachtige creaties gemaakt van groenten en fruit. Over de hele locatie hoorde je de kinderen na een instructie van Pierre “Bon Chef!” roepen. 

Tot slot hebben de kinderen natuurlijk de kans gepakt om ook met Piere Wind op de foto te gaan en hem , zoals hij zelf zij, goed te ‘huggen’. Natuurlijk werden er ook nu weer handtekeningen uitgedeeld.  Na een afsluitend drankje en hapje kon de  terugreis naar de BSO’s beginnen.

Het was voor de kinderen van de kinderraad een leerzame, inspannende, maar vooral bruisende dag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant