Afbeelding

Meer communicatie bij handhaving

Actueel 79 keer gelezen

WESTVOORNE - In het beleidsplan toezicht en handhaving staat dat het college van burgemeester en wethouders jaarlijks het beleid en de uitvoering hiervan evalueert. De afgelopen periode zijn ook tussentijdse evaluaties uitgevoerd. Hierin is onder andere de discussie rondom handhaving meegenomen.

Belangrijke elementen daarbij waren de communicatie, aanpak van overtredingen en de belangenafweging. Op basis van deze elementen is de afgelopen periode gewerkt aan een deelherziening van het beleidsplan toezicht en handhaving. De insteek hiervan is een beleidsplan met een meer oplossingsgerichte, humane aanpak. Als leidraad geldt hierbij onze ruimtelijke doelstellingen op het gebied van ruimtelijke ordening en bouwen. 

In de tussentijdse evaluatie is ook aangegeven, dat voorafgaand aan de bouw meer aandacht besteed zal worden aan startgesprekken met vergunninghouders en aannemers. Ook zal meer tijd worden gereserveerd voor communicatie, voorlichting en informatie. Al deze initiatieven zijn erop gericht om burgers beter te informeren en meer bekend te maken met de bouwregelgeving. 

De verwachting is dat de deelherziening van het beleid in december in het college van B&W behandeld zal worden. Daarna zal deze herziening bekend worden gemaakt in de raadscommissie grondgebied.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant