Afbeelding

Westvoorne huldigt Connie Boer en Olga Kegel

Actueel 127 keer gelezen

ROCKANJE - Afgelopen woensdag werden de Westvoornse sporters Olga Kegel en Connie Boer-Buijs op het gemeentehuis van Westvoorne in Rockanje gehuldigd door burgemeester Peter de Jong en wethouder Nico Groenewegen. De twee notabelen van het Westvoornse college van B & W werden geassisteerd door Sinterklaas en Zwarte Piet, die ‘toevallig’ toch in de buurt waren die middag.

Conny Boer-Buijs is meervoudig Europees kampioen masters zwemmen en Olga Kegel is Nederlands kampioen dressuur enkelspan. Zwemveteraan Conny Boer-Buijs uit Oostvoorne heeft in augustus deelgenomen aan de 14e Arena European Masters Championships. Op de 200 meter vrije slag, 50 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag Conny Europees kampioen geworden. Op de 800 meter vrije slag werd ze tweede en op de 3000 meter vrije slag openwater veroverde zij de derde plaats. Conny wordt voor de vierde keer op het gemeentehuis gehuldigd. Eerder zette zij zwemtopprestaties neer in september 2010, november 2011 en september 2012. 

Mennen

Olga Kegel werd op 14 september met haar pony Brutus Nederlands kampioen in de hoogste dressuurklasse enkelspan pony’s klasse ZZ mennen. Een geweldige prestatie, als je bedenkt dat Brutus in 2005 op de paardenmarkt van Hedel is gekocht als gezelschapspony. Olga is lid van Paarden Sport Vereniging Voorne-Putten met als thuisbasis Rockanje. Olga wordt voor de tweede keer op het gemeentehuis gehuldigd. Eerder zette zij een mentopprestatie neer in november 2011. Het gemeentebestuur van Westvoorne vindt dat Conny en Olga met hun prestaties een voorbeeld zijn voor anderen die zich inspannen om hun persoonlijke top te bereiken. Het gemeentebestuur feliciteert Conny en Olga van harte met het behalen van hun kampioenschap..

Tekst R.B.

Fotografie: Wil van Balen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant