Afbeelding

Demo-avond Penta College CSG Bahûrim

Actueel 259 keer gelezen

BRIELLE - Dinsdagavond 10 december zijn leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool en hun ouders en verzorgers hartelijk welkom op PENTA college CSG Bahûrim aan de Mgr. Smitstraat 3 te Brielle.

Tijdens de demo-avond krijgt men de gelegenheid kennis te maken met het hedendaagse onderwijs. Er worden korte lesjes aangeboden in verschillende vakken. De avond geeft een aardig beeld op welke wijze er tegenwoordig wordt lesgegeven op Bahûrim.

Bahûrim is een kleinschalige school met aandacht voor de persoonlijke benadering van de leerlingen. In de lessen vorming, gegeven door de mentoren, wordt veel aandacht geschonken aan het sociaal-emotioneel functioneren van de leerlingen. Een leerling die zich veilig en gewaardeerd weet zal beter functioneren binnen het voortgezet onderwijs.

Drie jaar havo-onderwijs

In het komende cursusjaar 2014-2015 wordt het aanbod op PENTA college CSG Bahûrim voor havoleerlingen van twee jaar onderwijs uitgebreid naar drie jaar. Tot op heden moesten havoleerlingen na twee jaar onderwijs doorstromen naar andere scholen in de regio. Deze snelle doorstroming werd door leerlingen, ouders en docenten betreurd. De persoonlijke benadering, de korte lijntjes en de individuele aandacht voor de leerling, die zo kenmerkend zijn voor Bahûrim, worden enorm gewaardeerd. De uitbreiding van het onderwijsaanbod is mede te danken aan de jarenlange samenwerking met PENTA college CSG Jacob van Liesveldt.

Naast het havo en mavo onderwijs biedt Bahûrim in de gemengde leerweg het vak technologie. Leerlingen komen in het vak technologie in aanraking met de drie verschillende sectoren; economie, techniek en zorg en welzijn. Op deze wijze maken leerlingen een bewustere sectorkeuze. Tevens worden hun ICT-vaardigheden aanmerkelijk uitgebreid en verbeterd. De leerlingen leren nadenken over hun leerproces.

Nieuwbouw

De nieuwbouwvleugel is een modern gebouw en zal binnenkort smaakvol worden ingericht. U kunt tijdens de demo-avond alvast even rondkijken. In januari 2014 zal het nieuwe gebouw in gebruik worden genomen. Het huidige hoofdgebouw zal in het voorjaar van 2014 volledig gerenoveerd worden. Na afronding van de renovatie zal een multicourt worden aangelegd voor de lessen lichamelijke opvoeding en voor  spel en ontspanning. Voor de zomervakantie zullen de werkzaamheden zijn afgerond zodat de nieuwe brugklassers in een ideale leeromgeving gehuisvest kunnen worden.    

Naast de nieuwbouw heeft Bahûrim leerlingen en ouders veel te bieden. Hierbij een kleine greep uit ons aanbod:

-Docenten kennen de leerlingen, ze zijn toegankelijk en weten wat er speelt. Er kan daardoor snel ingespeeld worden op situaties. Leerlingen geven aan dit het sterkste punt van de school te vinden.

-Bahûrim hanteert een niet roken beleid op school. Binnen en buiten wordt niet gerookt. Hiermee willen we de drempel verhogen om te gaan roken en ook het meeloopgedrag voorkomen.

-Een klein en enthousiast team van docenten, die een professioneel team vormen en bewust kiezen voor een school in deze setting. Docenten zijn relatiegericht en bereidt het maximale uit de leerling te halen wat erin zit.

-Versterkt taal- en rekenonderwijs.

-Lage drempel voor ouders/verzorgers, docenten zijn veel aanwezig en makkelijk te bereiken per telefoon of per e-mail.

-Huiswerk en studiewijzers online op Itslearning. Zowel voor de ouder/verzorger als de leerling altijd en overal een overzicht van het maak- en leerwerk ter beschikking.

-Een actief team voor excursies (driemaal naar het buitenland) en buitenroosteractiviteiten, zoals klassenavonden, disco’s en uitjes naar bijvoorbeeld Snowworld.

-Verdiepingsstof voor wiskunde en Engels in 4 mavo om een goede aansluiting op 4 havo te waarborgen.

-Vrijdagmiddag vrij vanaf 13.05 uur.

 

Ouders, verzorgers en leerlingen kunnen tijdens de pauze en na afloop rustig hun vragen stellen aan docenten, begeleiders en directie.

U bent van harte welkom op 10 december vanaf 18.30 uur. De lesjes beginnen om 19.00 uur. Belangstelling? Bel de school even zodat we weten dat u komt, tel. 0181-475275. U kunt zich ook aanmelden per e-mail bm@penta.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant