Afbeelding

KunstZinnig! officieel geopend

Actueel 345 keer gelezen

OOSTVOORNE - Afgelopen zaterdag verrichtte Westvoornes burgemeester Peter de Jong aan de Oostvoornse Voorweg onder grote belangstelling de officiële opening van KunstZinnig!

KunstZinnig! is een initiatief van woonboerderij De Voornse Hoeve. Het is een atelier waar verstandelijk beperkte jongeren kunstzinnig bezig kunnen zijn met klei, verf vilt en tal van andere materialen. Onder andere bewoners van woonboerderij De Voornse Hoeve vinden in Kunstzinnig! een uitdagende dagbesteding.

Het atelier aan de Voorweg nummer 96 is alweer een maand in gebruik. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Else Mulder, met Marion en Sharon Dijkstra van De Voornse Hoeve initiatiefneemster van KunstZinnig!, schilderde de doelgroep al aquarellen, maakten ze sieraden van vilt en werden er met klei de fraaiste vormen geboetseerd. Die activiteiten gaan ook na de officiële opening van afgelopen zaterdag natuurlijk gewoon door.

De resultaten van de kunstzinnige dagbesteding zijn in de winkelafdeling van Kunstzinnig! te koop. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting de Regenboogboom, die zich inzet voor kinderen met een ziekte, trauma of handicap.

KunstZinnig!, Voorweg 96, Oostvoorne. Atelier voor dagbesteding winkel vol cadeautjes en andere hebbedingen.

Tekst: R.B.

Fotografie: Jos Uijtdehaage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant