Afbeelding

Vissen weten passages goed te vinden

Actueel 126 keer gelezen

ROCKANJE - Op Voorne-Putten heeft Hollandse Delta drie vispassages aangelegd. Twee van deze passages zijn dit voorjaar onderzocht. Het betreft de Rietbroekweg in de gemeente Spijkenisse en een bij de waterberging Strypse Wetering op Westvoorne.

De passages zijn aangelegd om er voor te zorgen dat vissen via de passages hun paai- en leefgebieden bereiken. Uit de resultaten van het uitgevoerde onderzoek blijkt dat er veel vis doorheen zwemt en dat de passages dus goed werken. Al eerder heeft Hollandse Delta vispaaiplaatsen op Voorne-Putten aangelegd langs De Dalle en in het Mallebos.

Vismigratie
Dat vissen vrij kunnen migreren zorgt voor een gezonde visstand en dat is een belangrijk onderdeel van een goede waterkwaliteit. Daarom staat in de Europese Kader Richtlijn Water (KRW) het wegnemen van obstakels voor vissen om naar hun paai- en opgroeigebieden te zwemmen hoog genoteerd. Hollandse Delta legt ze daarom aan en onderzoekt of ze ook in de praktijk werken. Er zijn voor dit onderzoek bijna 3.000 vissen met behulp van fuiken gevangen en gemeten. Er werden ruim 10 soorten aangetroffen, waaronder baars, brasem en blankvoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant