Leon Heijdra verleden jaar in actie; dit keer zal hij zeker assistentie nodig hebben.
Leon Heijdra verleden jaar in actie; dit keer zal hij zeker assistentie nodig hebben.

Nieuwjaarsduik in nieuw jasje

Actueel 84 keer gelezen

ROCKANJE - Het einde van 2013 nadert met rasse schreden en daaraan gekoppeld de Nieuwjaarsduik 2014. Eerder berichtten we in Weekblad Westvoorne dat de organisatie van de Duik in een nieuw jasje gestoken wordt, waarbij de voorbereidende werkzaamheden door een team van 8 man wordt gedaan. Zoals ieder jaar werd door hoofdsponsor Unox een meeting –deze keer in Zandvoort – georganiseerd voor de ruim 100 (!) duiklocaties, goed voor 40.000 duiklustigen.

De drie afgevaardigden uit Rockanje kwamen met een aantal nuttige adviezen terug en één ervan was het oprichten van een stichting. Inmiddels is de aanvraag voor de Stichting ‘Nieuwjaarsduik Rockanje’ de deur uit en zal binnenkort een feit zijn. Daarbij speelt veiligheid en verantwoording een grote rol. Evenals verleden jaar zal het evenement aan het Tweede Slag vanaf Strandpaviljoen View plaatsvinden, uiteraard op 1 januari. De start van de Duik is om exact 12.00 uur en iedere deelnemer wordt dringend aangeraden ruim voor de start aanwezig te zijn in verband met inschrijven en het in ontvangst nemen van de befaamde Unox-muts en vaantje. De muts is tevens het deelnemersbewijs, waarmee een heerlijke kop erwtensoep de jouwe wordt. Het inschrijfgeld is nog steeds minimaal 1 euro en het ontvangen inschrijfbedrag gaat naar ‘Energy4All’.

OndersteunenVan deze organisatie hebben we de verzekering gekregen, dat of de bekende conferencier Jochem van Gelder of Miss Zeeland ons komt ondersteunen met dit goede doel. Het surplus, boven 1 euro per persoon, aan inschrijfgeld gaat naar de Reddingsbrigade. Inschrijven zal plaatsvinden in strandpaviljoen View, waar ook in 2 grote tenten – beschikbaar gesteld door VP Verhuur – de verkleedruimten zijn. Ook is er voor extra toiletten gezorgd. De deelnemers wordt aangeraden niet lang van tevoren al om te kleden, schoeisel te dragen i.v.m. het zeer koude zand, hoofdbedekking te gebruiken (Unox-muts) en alleen in het toch best koude water te gaan als je echt gezond bent (in ieder geval geen hartproblemen). Tevens gaat is sinds kort de website www.nieuwjaarsduikrockanje.nl in de lucht. Verder zijn de laatste nieuwtjes en berichten op Facebook te zien via www.facebook.com/nieuwjaarsduikrockanje2014. Nogmaals wordt het belang van tijdig aanwezig zijn benadrukt, want – gezien de nu al vele vragen – wordt een grote drukte verwacht en dan wordt richting 600 deelnemers gedacht. Voor de eerste keer in de historie van de Duik worden de duikers verwend met een warming-up, verzorgd door ‘GP Sportief’ en ‘Active Body Condition’ en zal de Reddingsbrigade Rockanje de veiligheid garanderen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant