Afbeelding

Afronding bestrating Dorpsplein Rockanje gereed

Actueel 152 keer gelezen

ROCKANJE - De herinrichting van het Dorpsplein Rockanje is dit najaar van start gegaan. Met grote inspanning van alle betrokkenen is in acht weken tijd door aannemer Lindeloof een ondergrondse waterberging gerealiseerd. Ook is het plein van gevel tot gevel heringericht. Op 12 december a.s. wordt de terugkeer van de weekmarkt gevierd met een uitgebreide weekmarkt in kerstsfeer.

Feestelijke weekmarkt 12 december a.s.

Aan alle detaillisten uit Rockanje wordt kosteloos de mogelijkheid geboden om op vrijdag 12 december a.s. een kraam in te nemen op het perceel van de voormalige De Pit. De detaillisten mogen zelf bepalen wat zij aanbieden en hoe de kraam aangekleed wordt. Daarnaast is er muziek en entertainment aanwezig voor een echte kerstsfeer. Hiermee wordt de ingebruikname van het Dorpsplein feestelijk ingeluid.

Afronding Dorpsplein


Met het aanbrengen van de verharding is het plein nog niet helemaal af. In week 50 wordt een ondergrondse technische ruimte geplaatst die nodig is voor het spuiten van de fonteintjes op het plein. De plaatsing van het nieuwe straatmeubilair gebeurt in januari 2015. Ook een verbinding in de afvoer van de ondergrondse kratten wordt in januari aangelegd. Hiervoor moet een asbest waterleiding in de Dorpsweg vervangen worden door een PVC-buis.

De twee energie combipalen -die bestaan uit zonnepanelen en een geluidsarme windturbine- zijn in productie en worden in februari 2015 geplaatst aan het einde van het parkeerterrein achter Zeeman. Deze combipalen leveren niet alleen de energie voor de energiezuinige LED-verlichting op het plein. Ook de fonteintjes en de weekmarkt worden gevoed met de energieopbrengst van de palen. Als aanvulling heeft het bedrijf Global Solar Vision in Rockanje 52 LED-lampjes ter beschikking gesteld. Deze worden in de bestrating opgenomen en werken rechtstreeks op ingebouwde zonnecellen, die voorzien zijn van een accu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant